افزایش عملکرد خستگی و مقاومتی آسفالت گرم با استفاده از نانو و تاثیر آن برمحیط زیست

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM01_149
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 557
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهین شعبانی

استادیار دانشده فنی و مهندسی دانشگاه پیام نور تهران شمال

خالد امینی

دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری

بهار راستین

دانشجوی کارشناسی ارشد راه و ترابری

چکیده

توجه به نتایج پژوهش های پیشین و تحقیق انجام شده توسط پژوهشگر، نانو آهک هیدراته، باعث افزایش حدود 70 درصدی بر عملکرد خستگیو مقاومت آسفالت می شود. یعنی عدم استفاده از مواد نانویی در آسفالت یک مسیر باعث می شود که بعد از چندین سال، باید پروسه بازیافت اجراگردد. بازیافت مصالح در طولانی مدت اثرات منفی بر روی محیط زیست (مانند نشت مواد شیمیایی سمی به آبراه ها) می گذارند بنابراینارزیابی اثرات محیط زیستی ابزاری برای اطمینان یافتن از مدیریت ساخت و اجرای صحیح پروژه است و می توان آن را روشی جهت تعیین پیشبینی و تفسیر اثرات یک پروژه پیشنهادی برمحیط زیست دانست. در فرایند ارزیابی اثرات محیط زیست، همواره قضاوت های انسانی در اخذ تصمیم ودر ارتباط با انتخاب نوع کاربری با سنجش اثر ناشی از توسعه بر محیط زیست موثر بوده است. در این پروژه ارزیابی اثرات محیط زیست با استفادهاز روش ماتریس سریع انجام شد. فرآیند طی شده شامل غربالگری مطالعات، وضعیت پایه محیط زیست، تعیین و پیش بینی اثرات ارزیابی با روشیاد شده وتهیه گزارش است در مرحله غربالگیری با استفاده از فهرست های مثبت مشخص شد که پروژه نیازمند ارزیابی است. سپس تصمیم بهاستفاده از آسفالت حاوی نانو آهک و آسفالت عادی گرفته شد. در ادامه وضعیت موجود بر عوامل محیط زیست بررسی شد سپس به وسیله چکلیست مهمترین عواملی که در صورت بازیافت مصالح تحت تاثیر واقع می شوند شناسایی شدند و به عنوان معیار در ارزیابی اثرات انتخاب شدندسپس با استفاده از روش بالا ارزیابی اثرات محیط زیست انجام شد که در نهایت منجربه این نتیجه گردید که استفاده از آسفالت حاوی نانو آهکهیدراته به دلیل نیاز به بازیافت در طولانی مدت، دارای اثرات زیست محیطی کمتری نسبت به آسفالت عادی می باشد.

کلیدواژه ها

نانو آهک هیدراته، محیط زیست، روش ماتریس سریع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.