بهینه سازی زمان-هزینه- کیفیت در پروژه های عمرانی با استفاده از الگوریتم فراکاوشی رقابت استعماری (ICA)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM01_141
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2088
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهین دهموبد نصرآبادی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی و مدیریت ساخت، موسسه آموزش عالی علوم و توسعه پایدار آریا

رویا نمیرانیان

استاد مدعو، هوش مصنوعی، صنعتی امیرکبیر

چکیده

کاهش همزمان هزینه و زمان پروژه، در شرایط رقابتی حاکم بین شرکت های پیمانکاری، امروزه به امری حیاتی تبدیل شده است. از اینرو سازمان های پیمانکاری باید به دقت رویکردهای مختلف را جهت رسیدن به یک موازنه بهینه زمان- هزینه (TCO) بررسی کنند. تاکنون مدل های مختلفی در این زمینه گسترش یافته اند، ولی اکثرا حالتی را درنظر می گیرند که زمان پروژه بر طبق قرارداد، ثابت است. بنابراین هدف از بهینه سازی در این موارد، به یافتن راه حلی برای مینیمم کردن هزینه پروژه محدود می شود. با رواج سیستم پیشنهاد زمان تحویل پروژه، کارفرما و پیمانکار هردو در پی افزایش سود و جذب موقعیت های حاصل از اتمام هرجه سریعتر پروژه هستند. ظهور قراردادهای جدید که افزایش کیفیت عملیات اجرایی پروژه ها را همزمان با کاهش زمان و هزینه آنها درنظر می گیرند، نیازمند توسعه مدل هایی است که علاوه بر زمان و هزینه، عامل کیفیت را در ارزیابی و بهینه سازی روش های اجرایی پروژه منظور دارند. کاهش زمان و هزینه اجرا و همچنین افزایش کیفیت آن، اهداف متفاوتی بوده که غالبا با یکدیگر همسو نمی باشند. از اینرو این قبیل مسایل به مسایل موازه زمان- هزینه- کیفیت موسوم شده اند. در این مقاله از یک الگوریتم فراکاوشی جدید بنام الگوریتم جستجوی بهینه رقابت استعماری (ICA) در راستای حل مسیله موازه زمان- هزینه- در این مقاله از یک الگوریتم فراکاوشی جدید بنام الگوریتم جستجوی بهینه رقابت استعماری (ICA) در راستای حل مسیله موازنه زمان- هزینه- کیفیت پروژه های عمرانی استفاده شده است. الگوریتم پیشنهادی برای حل یک مسیله عملی بکار برده شده و نتایج آن با مطالعات مشابه قبلی مقایسه شده است. یک مثال دستی ساده نمایش داده شده و نتایج بیانگر این موضوع هستند که مدل می تواند به تصمیم گیران پروژه جهت رسیدن به زمان و هزینه و کیفیت بهینه به طور همزمان، کمک کند.

کلیدواژه ها

مدیریت ساخت، بهینه سازی، موازنه زمان-هزینه- کیفیت، الگوریتم رقابت استعماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.