مقایسه عملکرد سنجه های شدت اسکالر در پیش بینی ظرفیت فروریزش یک سازه بلند

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM01_138
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا جمشیدیها

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

منصور یخچالیان

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

بنیامین محبی

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

چکیده

اهمیت سنجه شدت (Intensity measure) به این دلیل است که نتایج تحلیل خطر لرزهای را با آنالیز لرزهای سازه مرتبط می سازد. انتخابسنجه شدت مناسب موجب میشود تا ارزیابی لرزهای سازه واقع بینانهتر انجام شود. در این مطالعه عملکرد شش سنجه شدت اسکالر برایپیش بینی ظرفیت فروریزش یک سازه 20 طبقه فولادی با سیستم قاب خمشی ویژه (SMRF) واقع در لس آنجلس آمریکا مورد بررسی قرارگرفته است. به منظور تخمین واقع بینانه ظرفیت فروریزش سازه، اثرات P-delta و زوال سختی و مقاومت در مدلسازی سازه در نظر گرفتهشده است. مقادیر ظرفیت فروریزش سازه مورد نظر با انجام تحلیلهای دینامیکی افزاینده (IDA) با استفاده از 67 شتابنگاشت حوزه دوربدست آمده است. پس از محاسبه مقادیر ظرفیت فروریزش سازه، کارایی و کفایت سنجه های شدت در نظر گرفته شده برای پیش بینی ظرفیتفروریزش بررسی شده و سنجه شدت مناسب برای پیش بینی ظرفیت فروریزش سازه بلند مورد نظر انتخاب شده است.

کلیدواژه ها

ظرفیت فروریزش، سنجه شدت اسکالر، کارایی، کفایت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.