بهبود عملکرد لرزه ای ساختمان ها با ایجاد حرکت گهوارهای یک مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM01_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 855
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود حسینی

عضو هیات علمی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله

وحید مهدوی

دانشجوی دکتری مهندسی عمران سازه، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان

چکیده

بیشتر آیین نامه های طراحی روا می دارند که ساختمان در یک زلزله شدید آسیب های سازه ای نیز متحمل شود، البته به این شرط که فرو نریزد. ایندر حالی است که اگر ساختمانی اینچنین طراحی شود، به احتمال زیاد پس از یک زلزله شدید کاربری خود را از دست داده و چارهای جز تخریب وبازسازی آن نخواهد بود، و این خود دارای پیامدهای نامطلوب بسیاری می باشد. به همین دلیل در چند دهه اخیر، توسعه سیستم های مقاوم در برابرزلزله که با هدایت آسیب به اجزای فداشونده یا فیوز از بروز آسیب در اعضای اصلی سازه جلوگیری می کنند مورد توجه زیادی قرار گرفته است.یکی از راهکارهای هدایت آسیب در سازه و کاهش نیاز لرزهای در آن بکارگیری سیستم های گهوارهای است. در این سیستم ها حرکت نسبی عمدتابین پای ستون ها و پی متناظر آنها رخ میدهد که در آن مکان ها، جاذبه ای انرژی قرار می گیرند. در حرکت گهوارهای بدنه سازه در حد الاستیکتغییر شکل داده و تقریبا بصورت جسم صلب حرکت می نماید، و پس از زلزله وزن ساختمان سبب می شود که سازه به محل اولیه خود باز گردد. دراین مقاله مروری بر مطالعات اخیر در مورد ایجاد حرکت گهوارهای در سازه های ساختمانی برای کاهش پاسخ لرزه ای آنها انجام شده است.

کلیدواژه ها

حرکت گهواره ای، هدایت آسیب، ابزارهای جاذب انرژی، عملکرد لرزه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.