بررسی خواص مهندسی بتن روان با استفاده از خاکستر پوسته برنج

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM01_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 408
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمت مدندوست

دانشیار، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه گیلان

معین خلقی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس- نویسنده مسیول

چکیده

به منظور رفع مشکلات استفاده از بتن خودتراکم در راه سازی، خصوصا استفاده در قالب های لغزنده، محققان تلاش هایی برای پیداکردن ترکیببتنی که کمترین سیالیت را در عین خودتراکمی داشته باشد، آغاز کردند. بتنی که حالت خمیری داشته و خصوصیاتی مابین بتن نرمال و بتنخودتراکم داشته باشد. یعنی کارایی و خودتراکمی بیشتری نسبت به بتن نرمال و جریان پذیری کمتری نسبت به بتن خودتراکم از آن انتظار رود.این بتن را نیمه خودمتراکم نامند، که در این مطالعه به عنوان بتن روان به آن اشاره شده است. در این تحقیق بتن روان با استفاده از خاکستر پوستهبرنج به میزان 0، 10، 15 و 20 درصد و همچنین دو نسبت آب به سیمان 0/32 و 0/38 در 8 طرح اختلاط ساخته شد. خصوصیات بتن در حالت تازه با آزمایش اسلامپ و مقاومت سبز و در حالت سخت شده با آزمایش های مقاومت فشاری، مقاومت کششی و مقاومت خمشی مورد بررسی قرارگرفت. نتایج به دست آمده نشان میدهد، افزودن خاکستر پوسته برنج به میزان 10 درصد موجب افزایش حدود 7 درصدی مقاومت های فشاری،کششی و خمشی بتن روان شده است. لکن با افزایش میزان خاکستر پوسته برنج تا 20 درصد این مقاومت ها با کاهش مواجه می شوند. افزایش خاکستر پوسته برنج موجب کاهش مقاومت سبز و افزایش خواص ریولوژی بتن روان میگردد. کاهش درصد آب به سیمان از 0/38 به 0/32 موجب افزایش حفظ شکل و در نتیجه مقاومت سبز و همچنین باعث افزایش مقاومت های فشاری، کششی وخمشی بتن روان می گردد.

کلیدواژه ها

بتن روان، نیمه خودتراکم، مقاومت سبز، مقاومت فشاری، مقاومت کششی، مقاومت خمشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.