ارایه مدلی جهت چیدمان دینامیکی کارگاه های ساختمانی با رویکرد فازی والگوریتم ژنتیک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM01_074
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمد فرساد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مدیریت ساخت دانشگاه آزاد کرمان

امیر رباطی

عضو هیات علمی گروه عمران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان- نویسنده مسیول

چکیده

چیدمان مناسب کارگاه درپروژه های عمرانی می تواندبه کاهش هزینه وهمچنین افزایش ایمنی بیانجامد. این عملیات، به نظربسیاری از محققینومهندسین بخش مهمی ازفرآیند اجراست. به دلیل عدم دقت ودرنظرنگرفتن قیودمختلف دربسیاری ازپروژه های عمرانی، مسیولان پروژه ملزم بهتغییرمکان تجهیزات کارگاهی می شوندکه هزینه های اضافی رابه پروژه تحمیل می کند. همچنین مخصوصادرچنددهه اخیر، شرکتهای پیمانکاریبه مسیله ایمنی توجه ویژه ای کرده اند. هدف اصلی این تحقیق تدوین مدلی برای طراحی چیدمان تسهیلات کارآمد، فازی سازی ورودی های مسیلهو استقرار منسجم و هماهنگ ماشین آلات ، تجهیزات، بخش ها و ایستگاه های کاری در یک پروژه می باشد. امروز با بزرگتر و پیچیده تر شدن پروژههای عمرانی تکیه بر تجربیات و دانش فردی پاسخگوی نیاز مسیله نیست و طبیعتا گام بعدی برای حل این مسیله استفاده از یک ابزار بهینه سازیمی باشد. زیرا که هدف نهایی حل این مسیله یافتن مکان بهینه هر کدام از تجهیزات و تسهیلات است به گونه ای که بهترین تولید به همراه ایمنیلازمه انجام شود .در ادبیات موضوعی برای تعیین تابع هدف از روش جمع وزندار استفاده می شود که وزن هر کدام توسط کارشناس تعیین می شودولی در این مقاله با بکار گیری منطق فازی ومجموعه های فازی سعی شده است تا نظر کارشناسان به حداقل رسانده شود. در این مقاله برای رسیدنبه نتیجه مطلوب، ابتدا ورودی های خود را با استفاده از منطق فازی به صورت قابل استفاده می کنیم و سپس توسط بهینه سازی را توسط الگوریتمژنتیک انجام می دهیم.

کلیدواژه ها

چیدمان دینامیکی ، بهینه سازی، منطق فازی، الگوریتم ژنتیک، ایمنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.