نقش قنوات در توسعه پایدار گردشگری شهرهای ایرانی- اسلامی (نمونه مورد مطالعه شهر همدان)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM01_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 449
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما یکتا

کارشناس ارشد مهندسی عمران سازه های دریایی دانشگاه صنعتی امیرکبیر،

لیلا یکتا

کارشناس ارشد مدیریت کار آرفرینی دانشگاه تهران

سارا فراهانی یکتا

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر ری

چکیده

بسیار بدیهی است که میراث طبیعی، مکمل میراث فرهنگی بوده ودر واقع ازآن جدانشدنی است.در جهان امروزی بسیاری از افراد تمایل دارند که بهدور از هیاهو، ازدحام وشلوغی شهرها به مکانی که آرامش را به ارمغان می آوردسفر کنند. از این رو گردشگری در گذران اوغات فراغت بسیاری ازجوامع نقش بسزایی دارد.توسعه پایدار فرآیندی است در آن مردم یک کشور نیازمندی های خود را برآورده می سازد بدون اینکه منابعی که به نسل هایآینده تعلق دارد مصرف کنند.در توسعه پایدار اصل برآن است که منابع طبیعی پایه به گونه ای محافظت شود که نسل های آینده بتواند دست کم بهاندازه نسل کنونی آن را به تولید ومصرف برساند.برای رسیدن به توسعه پایدار در صنعت گردشگری نیاز وافری به برنامه ریزی های بنیادی بهمنظور توسعه و مدیریت صنعت گردشگری احساس میشود. یکی از اهداف مهم سیاست گذاری جهت توسعه پایدار نگرش بر محیط زیست وتلاشبرای حفظ آن می باشد. یعنی اصول حاکم بر گردشگری بر مبنای توسعه پایداروبخصوص در مبحث حفاظت محیط زیست. غفلت وعدم برنامه ریزیبرای آن از بین رفتن منابع و ثروت های جهانی و ملی را در پی دارد.همدان شهری با هسته های اولیه زیستی است و قنوات اصلی ترین هستهشهر بوده است متاسفانه طی توسعه شهری وافزایش ساخت وسازها واز بین رفتن باغات درون شهر ،بخشی از هویت شهر به نام قنات به دست فراموشی سپرده شد. حفظ ارزش های هویتی تاریخی قنوات، زیباسازی فضای شهری با ارتقاء نقش قنوات وبرآورده ساختن نیازهایعملکردی، تفرجی،روحی و روانی گردشگران جهت توسعه پایدار گردشگری از اهداف اصلی مقاله است. روش تحقیق حاضر بر اساس هدف کاربردیو بر اساس ماهیت توصیفی است از یافته های این پژوهش می توان به تاثیر قنات ها در امر گردشگری در راستای حمایت از توسعه پایدار اشاره نمود.

کلیدواژه ها

میراث طبیعی، میراث فرهنگی، قنوات، توسعه پایدار، صنعت گردشگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.