سیستم های کنترل مکانیکی با رویکرد فازی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
  • کد COI اختصاصی: SECM01_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل استوارزیجردی

دانشجوی دکترای تخصصی،گروه مهندسی عمران،دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان،لارستان،ایران

محمد کارکن

استادیار، گروه مهندسی عمران،دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان،لارستان،ایران

چکیده

امروزه استفاده از سیستم های کنترل مکانیکی به منظور جلوگیری از ارتعاشات سازه های مهندسی در مقابل زلزله بسیار مرسومگردیده است.این سیستم ها را می توان به چهار گروه کنترل فعال ، کنترل غیر فعال ، کنترل نیمه فعال و کنترل مرکب تقسیمکرد. سیستم های کنترلی با الحاق یک جزء مکانیکی به سازه باعث کاهش در پاسخ سازه ها در هنگام اعمال نیروهای دینامیکی به سازهمی شوند. یکی از مزایای سیستم های فعال پویایی و قدرت تطبیق دادن رفتار سازه به منظور مقاومت در برابر نیروهای زلزله است.با توجه به این نکته که این سیستمها در لحظه وقوع زلزله نیروهای زلزله را تشخیص داده و مطابق با آن این سیستم پاسخ لازم رااعمال میکند، لذا بهتر میتواند در برابر این نیروها مقاومت کند و در نهایت وجود این سیستم الحاقی موجب کاهش صدمات بهسازهها میشود. کنترل فعال به واسطه انرژی خارجی که موجب مقابله با بارهای دینامیکی طبیعی می شود، بسیار کارآمدتر ازکنترل های غیر فعال در تحقیقات نشان داده شده است. همچنین کنترل فعال در استفاده از اطلاعات مربوط به پاسخ های غیرمحلی و تعیین نیروی کنترلی فعال از دیگر کنترل ها عملکرد بهترین داشته است. این کنترل با اندازه گیری پاسخ های وارد شده درسازه و عملیات بر روی آنها باعث محاسبه و تولید نیروی کنترل فعال می شود در نتیجه استراتژی کنترل فعال بسیار پیچیده تر ازکنترل غیر فعال است چون که نیاز به نصب حس گرهای گوناگون و ابزارآلات کنترلی دارد. در این مقاله مروری بر تحقیقات انجامشده بر روی سیستم های کنترل صورت گرفته و همچنین منطق فازی مورد توجه قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

کنترل فعال، ارتعاشات سازه، میراگر، جرم تنظیم شونده، پاسخ سازه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.