بررسی اثر تخریب پیشرونده در ساختمانهای میان مرتبه فولادی با نامنظمی جرمی در ارتفاع با استفاده ازتحلیل استاتیکی غیر خطی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران(مهندسی سازه و مدیریت ساخت)
- کد COI اختصاصی: SECM01_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 440
نویسندگان
دانش آموخته کارشناس ارشد سازه؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب - نویسنده مسیول
استادیار؛ عضو هیات علمی دانشکده فنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب
چکیده
امروزه در جهان تعداد زیادی از ساختمان ها برای کاربری های خاص طراحی می شوند و یا در هنگام بهره برداری با تغییر کاربریمواجه می گردند که به دنبال آن جرم طبقات تغییر کرده و منجر به نامنظمی جرمی در ارتفاع ساختمان خواهد شد. از طرفی در اثربارهای غیر متعارفی از قبیل انفجار گاز، ضربه، آتش سوزی، بارگذاری تصادفی بیش از اندازه بر روی اعضا، خطای ساخت و ... ممکناست که یک عضو اصلی یا اعضای کلیدی سازه های مذکور شکسته شوند و در صورتی که سازه نتواند مسیر جایگزینی برای عضوآسیب دیده بیابد، شکست به سمت تخریب اعضای مجاور گسترش یافته و در نهایت کل سازه یا قسمتی از آن به صورت پیشروندهفرو خواهد ریخت. از اینرو بررسی ساختمان هایی که دارای نامنظمی جرمی در ارتفاع هستند، در برابر تخریب پیشرونده نیز امریضروری خواهد بود. در این مقاله ساختمانهای 6 طبقه، 9 طبقه و 12 طبقه با سیستم قاب خمشی به همراه مهاربند هم محور فولادیبا سه حالت نامنظمی جرمی در طبقات تحتانی، میانی و فوقانی با استفاده از روش مسیر جایگزین، طی انجام آنالیز استاتیکی غیرخطیبررسی می گردند. نتایج حاکی از آن است که پتانسیل تخریب پیشرونده در ساختمانهای نامنظم بیشتر از ساختمان های منظم میباشد و با افزایش ارتفاع در سازه های نامنظم پتانسیل تخریب کاهش می یابد. بحرانی ترین حالت حذف ستون، حذف ستون میانیمی باشد. همچنین تمرکز شکست به محل حذف ستون بستگی داشته و به محل نامنظمی جرمی بستگی نخواهد داشت.کلیدواژه ها
تخریب پیشرونده، تحلیل استاتیکی غیر خطی، روش مسیر جایگزین، نامنظمی جرمی، پتانسیل تخریبمقالات مرتبط جدید
- بررسی اثر پارامترهای محیطی (دما، رطوبت) بر داده های پایش سلامت پل های فولادی
- بررسی تاثیر نوع ساینده بر تاول اسمزی پوشش بر پایه اپوکسی بر سطوح فولای آلیاژ کربن در محیط غوطه ور
- مدل اجزای محدود برای ارزیابی تاثیر خروج از مرکزیت بر ظرفیت ورق های پیوستگی در ستون های H شکل
- ارزیابی احتمالاتی قاب خمشی فولادی بر پایه فولاد St۳۷ و St۵۲ تحت زلزله های نزدیک گسل
- خرابی پیشرونده لرزه ای قاب خمشی فولادی ویژه بلند مرتبه مهاربندی شده در برابر زلزله نزدیک گسل
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.