بکارگیری بتن خودمتراکم (scc) به عنوان مصالح نوین در پروژه های عمران شهری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS06_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 590
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا شربتدار

کارشناسی ارشد عمران سازه، مدرس مرکز علمی کاربردی شهرداری سمنان، سمنان، ایران

عباس بابایی

دانشجوی مقطع دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، رییس و مدرس مرکز علمی کاربردی شهرداری سمنان، سمنان، ایران

چکیده

امروزه بتن در صنعت ساختمان پر مصرف ترین ماده مصرفی بشر بعد از آب شناخته می شود و با توجه به روند رو به رشد ساخت و سازدر کشورمان، صنعت بتن از صنایع مهم کشور به حساب می آید. محققان طی سال ها در تلاش بوده اند تا با ایجاد تغییراتی در اینماده، اصلاحاتی را با توجه به نیاز خود اعمال کنند و به خواص جدید یا برتری از بتن دست یابند. این تلاش ها منجر به تولید بتن هایپرمقاومت، بتن های سبک، بتن های الیافی و غیره شده است. یکی از این انواع بتن، بتن خودتراکم (Self Consolidating Concrete) است که هنوز در کشورهایی مانند کشور عزیزمان ایران، یک فناوری جدید در عرصه ساخت و ساز به شمار می آید و استفاده از آنمحدود است. بتن خودتراکم بتنی با کارایی بالا و عدم جداشدگی است که می تواند در محل مورد نظر ریخته شود، فضای قالب راپر کند و اطراف آرماتورها را بدون نیاز به تراکم مکانیکی فرا بگیرد . بطور کلی بتن خودتراکم با مصالح بتن معمولی ساخته می شودو در بعضی موارد برای ساخت آن از لزجت دهنده ها (VMA) نیز استفاده می شود. بتن خودتراکم می تواند برای پیش ساختگی ویا به عنوان بتن درجا مورد استفاده قرار گیرد. ساخت آن نیز می تواند در محل سایت و یا در کارخانه تولید گردد و بصورت آمادهتوسط ماشین حمل بتن به محل کارگاه آورده شود. این بتن می تواند توسط پمپ جای داده شود و یا درون سازه افقی یا عمودی ریختهشود. در طرح اختلاط، اندازه و شکل سازه، ابعاد و تراکم آرماتورها و نیز پوشش مورد نیاز مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

بتن، خود متراکم، عمران شهری، SCC

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.