تهیه الیگومرهای ضد میکروبی کیتوزان به روش تخریب پرتوئی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دوازدهمین کنگره ملی مهندسی شیمی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICEC12_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرح خویلو

فرانک نعیمیان

رامسینا بت عیشو

چکیده

روش تخریب پرتوئی برای به دست آوردن الیگومرهای کیتوزان جهت ممانعت از رشد باکتری Pectobacterium Carotovora (PC) ، باکتری موئثر درفساد میوه ها وسبزیجاتی مثل هویج و سیب زمینی، به کار گرفته شده است . تغییرات جرم ملکولی با دز پرتودهی به روش ویسکومتری نشان داد که با افزایش دز جرم ملکولی کاهش یافته ، به طوریکه در 100 کیل و گری به جرم ملکولی 30000 میتوان رسید . بر اساس طیف FTIR برای کیتوزان های پرتوندیده و پرتودیده میتوان نتیجه گرفت که تخریب پرتوئی کیتوزان از طریق شکست باند گلیکوزیدی می باشد . بررسی فعالیت ضد میکروبی کیتوزان پرتودیده در برابر باکتری PC نشان داد که اثر ضد می کروبی کیتوزان به جرم ملکولی آن بستگی دارد ؛ به طوریکه کیتوزان پرتودیده به میزان 100 کیلوگری با جرم ملکولی 30000 می تواند کاملا مانع رشد میکروبی PC گردد .

کلیدواژه ها

کیتوزان، الیگوکیتوزان، پرتو گاما، تخریب، فعالیت ضد میکروبی، باکتری پکتوباکتریوم کارتووروم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.