نقش تعاملی گردشگری در پیشبرد روستای پایدار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
  • کد COI اختصاصی: NCSDUS06_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یونس خشنودبروجنی بختیاری

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی – واحد بروجن

مریم محمودزاده

دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه اسوه تبریز

علی حاجی هاشمی جزی

مدرس دانشگاه آزاد واحد خوراسگان

چکیده

اساسا تنوع در زمینه های طبیعی و انسانی از عوامل موثر در توسعه ی گردشگری در هر منطقه یا کشور محسوب می شود.امروزه توسعه روستایی یکی از معظلات کشورها و دولت ها، به ویژه کشورهای در حال توسعه است. صنعت گردشگری(یا صادرات نامریی) به عنوان بزرگترین و متنوع ترین صنعت در دنیا به عنوان منبع اصلی درآمد، اشتغال زایی، رشد بخشخصوصی و توسعه ی ساختار زیربنایی به حساب می آید. گردشگری روستایی یکی از انواع گردشگری است که شکلپایدار آن در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و محیطی، بسترساز دستیابی به توسعه ی پایدار جوامع محلی می شود. روستاها با دارا بودن منابع طبیعی و کشاورزی، با مسایل و مشکلات فراوانی روبه رو هستند. این مساله باعث شده استکه در سالهای اخیر بار دیگر، توسعه روستایی مورد توجه مجریان حکومتی قرار گیرد. ایران از نظر منابع طبیعی جزء 10کشور برتر دنیا می باشد که می تواند از اثرات حاصل از گردشگری در کاهش مشکلات بیکاری و درآمد اقتصادی بهرهمند شود، اما با توجه به آمارهای موجود، ایران از این فرصت بهره ی کافی نبرده است. یکی از این منابع که می تواند بسیاریاز تهدیدها را به فرصت تبدیل کند منابع موجود گردشگری در محیط روستاها می باشد. یافته های این تحقیق نشان می دهدکه ارزیابی های متعدد از برنامه های توسعه و عمران روستایی ایران ناخواسته در راستای توسعه شهری و نادیده گرفتنمشارکت روستاییان در برنامه ریزی توسعه روستایی حرکت کرده اند، با وجود این، مردم روستایی این توانایی را دارندکه بهتر از دیگران به برنامه ریزی بپردازند. این نتایج بیانگراین مطلب است که سطح آسیب پذیری اغلب روستاها، بهدلیل توسعه ی گردشگری بسیار بالاست و توزیع و تخصیص مجدد منابع در سطح نواحی مورد مطالعه با توجه به محدودبودن فرصت ها و بالابودن نقاط ضعف، امری الزامی است. نوع تحقیق کاربردی و روش مورد استفاده توصیفی-تحلیلیو برای گردآوری اطلاعات از مطالعات کتابخانه ای بهره گرفته شده است.

کلیدواژه ها

تعامل، گردشگری، روستایی، پایدارروستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.