بررسی رابطه بین توانمند سازی با خودکارآمدی در کارشناسان تربیت بدنی ادارات کل استان خراسان جنوبی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RAFCON06_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 513
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام اقلیمی

کارشناسی حقوق دانشگاه پیام نور فردوس -

امیر معمارباشی

فوق لیسانس تربیت بدنی مدیریت ورزشی آموزگار تربیت بدنی آموزش و پرورش شهرستان فردوس –

امیر آرمند

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی دانشگاه پیام نور کرج –

زهرا صمدی

کارشناسی علوم تربیتی گرایش آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان فردوس –

چکیده

موضوع مورد تحقیق بررسی رابطه بین توانمند سازی با خودکارآمدی در کارشناسان تربیت بدنی ادارات کل استان خراسان جنوبی میباشد . این پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی می باشد که ارتباط بین متغییرهای پژوهش از طریق پرسشنامه ها به صورت میدانی جمع آوری شده است. این پرسشنامه ها عبارتند از 1 -پرسشنامه توانمند سازی که این پرسشنامه توسط 1 اسپریتزر(1995 (آماده شده است.2-پرسشنامه خودکارآمدی که به وسیله ی شوارتزر و جروسلم2(1996 (تهیه شده است .در این تحقیق متغییر پیش بین توانمند سازی که شامل (احساس معنی داری، احساس شایستگی، احساس تاثیر، احساس خود تعیینی و احساس اعتماد) است و متغییر ملاک خودکارآمدی است. جامعه آماری این پژوهش از کارشناسان تربیت بدنی ادارات کل استان خراسان جنوبی تشکیل شده است، که شامل 56 نفر می باشند و نمونه آماری هم برابر با جامعه آم اری انتخاب شده است. در توصیف نتایج از جدول ها و نمودار های آماری مناسب استفاده شده و در بخش تحلیل از ضریب همبستگی پیرسون (همراه با رگرسیون یک متغیر مربوطه) استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که بین توانمند سازی با خودکارامدی رابطه معنی داری وجود دارد. از بین ابعاد توانمندسازی، بعد احساس موثر بودن به میزان 29/0 و بعد احساس خود تعیینی به میزان 36/0 بر متغیر خودکارآمدی موثر بوده است و این تاثیر نیز در سطح آلفا 05/0 معنادار است و سایر ابعاد یعنی احساس معنی داری، شایستگی و اعتماد بر روی خودکارآمدی موثر نیست.

کلیدواژه ها

توانمند سازی ، خودکارآمدی ، کارشناسان تربیت بدنی، ادارات کل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.