برداشت انرژی الکتریکی از لرزش مکانیکی توسط آرایه ای از سیستم های میکروالکترومکانیکی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری نوآوری های اخیر در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: COMCONF03_100
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 830
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین اسدپور

بوشهر- دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر،گروه برق-الکترونیک،بوشهر،ایران.

زهیر کردرستمی

شیراز- دانشگاه صنعتی شیراز.

چکیده

در این مقاله برای شبیه سازی از یک ساختار پیزوالکتریک با چهار میله ی فلزی که از دو طرف با لایه های پیزوالکتریک پوشانده شده و یک انتهای ثابت و فیکس شده دارد و انتهای دیگر با یک وزنه که بروی میله فلزی قرار دارد برای ارتعاش بیشتر طراحی شده است. جنس میله فلزی از نیکل و جنس مواد پیزوالکتریک از PZT-5A انتخاب شده است. ساختار مورد نظر وقتی در یک محیط نوسانی قرار می گیرد شروع به ارتعاش می کند چون دامنه نوسان در حالت چهار میله بیشتر از حالت های با میله ی کمتر است بنابراین زمانی که به سراسر مواد پیزوالکتریک استرس اعمال می شود منجر به پتانسیل الکتریکی می گردد که ولتاژی در حدود 13 ولت تولید می گردد. نتایج ساختار چهار میله ای با نتایج ساختار تک میله ای و دو میله ای و سه میله ای مقایسه می گردد و مشاهده می شود که ساختار چهار میله ای به دلیل دامنه ارتعاش بیشتر نتیجه ی بسیار بهتری نسبت به حالت های قبل دارد. همچنین در این شبیه سازی برای انتقال بار الکتریکی تولید شده از مقاومت 12 کیلو اهمی استفاده شده و تاثیر آن برای تولید انرژی الکتریکی بررسی می گردد. در نهایت ولتاژ خروجی به صورت تابعی از شتاب ارتعاش است که به صورت خطی بیان شده است.

کلیدواژه ها

برداشت انرژی ، سیستم های میکروالکترومکانیکی ، پیزوالکتریک، ارتعاش مکانیکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.