مبدل Z-Source با فلای بک و چند برابر کننده ولتاژ

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنفرانس سراسری نوآوری های اخیر در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: COMCONF03_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 420
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدمهدی طریقت خاکسار

دانش آموخته کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق- دانشگاه آزاد اسلامی- واحد خمینی شهر- خمینی شهر- اصفهان- ایران

فریبرز حقیقت دار فشارکی

استادیار، دانشکده مهندسی برق- دانشگاه آزاد اسلامی- واحد نجف آباد- نجف آباد- اصفهان- ایران

چکیده

در این مقاله تمرکز بر روی مبدل DC/DC با توان چند وات و با بهره ولتاژ بالا می باشد. چنین مبدلی برای تبدیل ولتاژ یک تا چند سلول خورشیدی به ولتاژ DC بالاتر و مناسب برای ورودی یک مبدل DC/AC کاربرد دارد. در این مقاله افزایش بهره ولتاژ یکی از مبدل های موجود به نام مبدل z-source است. برایدستیابی به بهره بالا باید تا حد امکان از به کارگیری ضریب وظیفه ی بزرگ برای سوییچ ها اجتناب نمود، زیرا ضریب وظیفه ی بزرگ علاوه بر ناپایدار کردن مبدل، با تولید پیک های بزرگ جریان تلفات را به شدت افزایش می دهد. علاوه بر این هر چه استرس ولتاژ سوییچ ها کمتر باشد، می توان از سوییچ ها با مقاومت هدایتی کوچکتری استفاده کرد که با کاهش تلفات، به بهبود راندمان کمک مینماید. تلاش برای ایجاد بهبود در ساختارهای موجود و ارایه ساختاری جدید که بتواند بهره ولتاژ بالا را با بازده مناسب فراهم آورد. در این مقاله با مرور و بررسی کارهای قبلی صورت گرفته در این زمینه و مقایسه ی معایب و مزایا، ساختاری جدید و بهبود یافته ای از ترکیب دو مبدل z-source با فلای بک و چند برابر کننده ولتاژ ارایه خواهد شد. در این ساختار تلاش می گردد با کاهش تلفات سوییچینگ و تلفات هدایتی، بازده مبدل نسبت به روش های مشابه بهبود یابد. و درنهایت علاوه بر تشریح عملکرد مدار و ارایه ی تحلیل ها، صحت عملکرد مدار از طریق شبیه سازی نرم افزاری بررسی خواهد شد.

کلیدواژه ها

مبدل بوست، مبدل های بهره بالا، سیستم های خورشیدی، مبدل فلایبک-چند برابر کننده ولتاژ، Z-Source و استرس ولتاژ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.