آنالیز عددی کندگی رادیویی تومور سرطان کبد در مجاورت رگ

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی کامپیوتر، برق و مخابرات
  • کد COI اختصاصی: ITCC03_201
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 718
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم علیان نژادی

استادیار دانشگاه سمنان، سمنان، ایران

مهدی جوانبخت

دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

با توجه به شیوع روزافزون سرطان مطالعه برای دستیابی به روش های غیرتهاجمی درمان آن مورد توجه خاص قرار دارد.روش کندگی رادیویی شیوه ای نوین وکارآمد برای این منظور میباشد که در آن امواج رادیویی از طریق الکترود به ناحیهدرمان منتقل می شود. دراثر نوسانهای یونی دمای بافت در نواحی نزدیک به الکترود افزایش یافته و موجب تخریبسلولهای سرطانی می شود. در صورتیکه زمان درمان به درستی انتخاب نشود، احتمال عدم تخریب کامل تومور سرطانی ورشد مجدد آن و حتی متاستاژ به ارگانهای حیاتی بدن و مرگ بیمار وجود دارد. همچنین در جهت دیگر می تواند باعثشود که بیمار بخش قابل توجهی از بافت سالم خود را از دست بدهد و بنابراین منجر به ناکارامد بودن درمان و یا آسیبجدی به فرد بیمار می شود، بنابراین بهینه سازی پارامترهای موثر بمنظورافزایش دقت، کیفیت و نیزکاهش میزان خساراتناشی از درمان اجتناب ناپذیر است. دراین مقاله درمان تومور سرطان کبد با استفاده از کندگی رادیویی و الکترود چهارشاخهمدلسازی شده و زمان بهینه درمان برای تومورهای سرطان کبد با ابعاد مختلف و در مجاورت رگ اصلی کبد محاسبهشده است. شبیه سازی ها براساس حل معادله بیوگرمایی پنس و معادله تخریب حرارتی آرنیوس و با روش المان محدود(FEM) انجام شده است. نتایج نشان می دهد که افزایش زمان درمان تاثیر قابل توجهی بر توزیع دما و کسر تخریب سلولیدر ناحیه تومور و بافت دارد. همچنین عدم تقارن در توزیع دما و کسر تخریب سلولی ایجاد می شود که ناشی از درنظرگرفتن تاثیر رگ اصلی در مجاورت تومور است. نتایج نشان میدهد که زمان بهینه درمان برای تومور بیضی شکل با ابعاد 22 میلیمتردر امتداد الکترود و 36 و 32 میلیمتر در امتداد عمود بر آن برابر 6/5 دقیقه است. همچنین در زمان 15 دقیقه توموری با ابعاد 25 میلیمتر در امتداد و 37/1 و 36 میلیمتر در امتداد عمود بر الکترود بطور کامل تخریب می شود.

کلیدواژه ها

کندگی رادیویی، سرطان کبد، معادله بیوگرمایی، تخریب حرارتی، روش المان محدود (FEM)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.