ارزیابی عملکرد ژل دزیمتری PAGAT بر پایه MRI در یک فانتوم ناهمگن با استفاده از کد EGSnrc در ماشین Co- 6

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: هشتمین کنگره فیزیک پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMEDICALP08_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4086
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طیب الهوردی پورفلاح

گروه فیزیک پزشکی و مهندسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ت

محمود الهوردی

گروه فیزیک پزشکی و مهندسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ت

نادر ریاحی عالم

گروه فیزیک پزشکی و مهندسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ت

محمدرضا آی

گروه فیزیک پزشکی و مهندسی پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ت

چکیده

دزیمترهای ژل پلیمری یک راه حل عملی برای بررسی سه بعدی دز در رادیوتراپی کانونشنال و همینطور رادیوتراپی با شدت تعدیل شونده (IMRT) و رادیوتراپی استریوتاکتیک ارائه میدهد. برای ارزیابی عملکرد ژل پلیمری PAGAT کد شبیه سازی EGSnrc مورد استفاده قرار گرفت. شبیه سازی مونت کارلو (MC) صحیحترین راهکار برای دزیمتری در شرایط پیچیدهٔ هندسی که شامل ناهمگنی نیز میباشد است. در این مطالعه، برای اعتبارسنجی کد EGSnrc از "نمودار خطوط هم دوز استاندارد ماشین تراترون 80 " استفاده شد. نمودار خطوط هم دوز با استفاده از ژل دزیمتری PAGAT و شبیه سازی MC برای ویالهای همگن و ناهمگن ژل در محور مرکزی بدست آورده شد. با آنالیز کمی داده ها، برای پارامتر "فاصله همخوانی" (Distanct-to-agreement) بین اندازه گیری و محاسبه بیشینهٔ 7/3 ± 2/6 در فانوتم همگن به دست آمد. فاصله همخوانی (DTA) بین آزمایش و شبیه سازی هم چنین برای فانتوم ناهمگن (با ناهمگنی هوا و مادهٔ معادل استخوان) بدست آمد و در همهٔ موارد به خیر از یک مورد DTA داخل شاخص قبول قرار گرفت (5% ± تغییر دز برای برای سطح دز انتخابی). نتایج این مطالعه توانائی شبیه سازی EGSnrc برای دزیمتری صحیح را آشکار کرد و هم چنین نشان داد که "پاسخ به دوز" ژل پلیمری PAGAT به روش ساخت آن بستگی دارد. علارغم این واقعیت، پلیمر ژل دوزیمتری PAGAT با روش ساخت پیشنهاد شده در این مطالعه، ویژگی یک وسیلهٔ دزیمتری که میتواند در رادیوتراپی کلینیکی در حضور ناهمگنیها مورد استفاده قرار گیرد، را دارد.

کلیدواژه ها

ژل دزیمتری، PAGAT، کد EGSnrc، ناهمگنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.