تطبیق معماری سنتی ایران با معماری پایدار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی تحولات نوین پایداری در معماری ، شهرسازی ، عمران و مهندسی ساختمان
  • کد COI اختصاصی: BSEU01_117
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 553
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شقایق رجبی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، همدان ، ایران

سیدمجید مفیدی شمیرانی

عضو هیات علمی رسمی دانشگاه علم وصنعت ایران، دانشکده معماری و شهرسازی، تهران، ایران

رضا عریانی نژاد

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، همدان، ایران

چکیده

معماری پایدار شامل الگوهای از پیش تعیین شده نمی باشد که بتوان آن را تکرار کرد؛ بلکه معماری پویاست و باید با ویژگی هایاقلیمی، فرهنگی و طبیعت هر منطقه هماهنگ باشد و آنچه معماری سنتی کشورمان را ماندگار کرده است توجه به همین خصوصیاتاست ضرورت پرداخت به این موضوع از آن جهت حایز اهمیت است که از یک سو مسایل اقتصادی و زیست محیطی را تحت شعاع قرارداده است و از سوی دیگر از بعد فرهنگی و آموزشی نیز می تواند کمک فراوانی را به معماری و طراحی عصر حاضر نماید. در شرایطکنونی و با توجه به نقش انکارناپذیر علم و تکنولوژی روز در تمام زمینه ها، از بین مواضع موجود در برابر چالش ها، راه صحیح، حفظمعماری بومی در کنار فناوری و تکنولوژی ساخت در بناهای تاریخی و در حال ساخت می باشد، تا سبب شود که هم در طراحی بناهاو هم در ساماندهی و بهبود وضعیت بناهای تاریخی که به عنوان بخش مهمی از فرهنگ منطقه عمل می کند، تا نه تنها از معماریبومی حمایت شود بلکه شرایط را برای پایداری طولانی مدت این بناها فراهم نماید. از آنجایی که امروزه بحث مسکن اساسی ترین بخشاز نیاز جامعه است و پایداری آن چه از لحاظ حفظ انرژی مصرفی و چه از لحاظ انتقال فرهنگ و الگوی معماری بومی و سنتی بهآیندگان موضوعی مهم میباشد در این پژوهش با توجه به این اصل که چه عواملی معماری سنتی ایران را پایدار نموده، معماری سنتیرا با توجه به اصول معماری پایدار، بررسی نموده و در انتها ما را بر آن داشت تا با این پژوهش عواملی را که سبب پایداری خانه هایسنتی ایران شده، با روش توصیفی-تحلیلی بررسی کرده و به جمع بندی و ارایه راهبردهایی با توجه به فناوری جدید در راستایحفظ معماری بومی که موجب توسعه ی پایدار خانه ها می شود بپردازیم.

کلیدواژه ها

معماری، خانه، معماری سنتی، ایران، پایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.