تاثیر طراحی محیطی در پیشگیری جرم از طریق طراحی محیطی (CPTED)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی معماری شهرسازی جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: CONFARCH01_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 822
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمدزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفرش

چکیده

امنیت دارای ابعاد بسیار گسترده و در مقیاس های خرد و کلان است. خصوصیات برخی فضاهای شهری بهگونه ای است که زمینه ترس بیشتری را فراهم می آورد. عدم وجود نور کافی در خیابان،خوابیدن بی سرپناهان ومعتادان در کنار خیابان و نبود پیاده رو در اتوبان ها از آن جمله اند. مبحث امنیت از نظر روان شناسی به خصوصدر بهداشت روانی و در آسیب شناسی روانی اهمیت بسیار دارد. آرامش، رشد، شکوفایی انسان، بروز همه استعدادها وخلاقیت ها و نیل به همه کمالات انسانی در سایه امنیت به دست می آید. امن سازی فضاهای شهری به عنوان یکی ازضرورت های اساسی شهرسازی مطرح است. به همین دلیل بسیاری از تلا شها در عرصه شهرسازی به دنبال کاهش وقوعجرم از طریق طراحی محیطی مناسب (CPTED) می باشند. از آنجا که فضاهای شهری امروزی مولفه ای برای وقوع نابهنجاری های شهری و در نتیجه عدم وقوع امنیت در شهر می باشد، بنابر این بررسی جنبه های کیفی و کمی امنیتچه از لحاظ کالبدی و چه از لحاظ اجتماعی در فضاهای شهری امری ضروری است. در مقاله حاضر با استفاده از روشتحلیلی _ اسنادی و بهره گیری از منابع، اسناد و مدارک مرتبط با تحقیق، ابعاد مختلف امنیت از قبیل امنیت وجودی،رفاهی و معنا بخش مورد بررسی قرار گرفته و مشخص گردید که امنیت پایدار شهری با توجه به پیچیدگی محیطشهری تلفیقی از سه نوع امنیت فوق می باشد.. نتایج تحقیق نشان می دهد در بین رویکرد های مختلف پیشگیری ازجرایم شهری برنامه ریزی و طراحی محیطی (شهرسازی) تاثیر چشم گیری داشته و همکاری و هماهنگی با سایر نهادهایتامین کننده محیط شهری می تواند زمینه تامین امنیت پایدار شهری را به دنبال داشته باشد.

کلیدواژه ها

امنیت شهری، شهرسازی، فضای شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.