مطالعه تاثیر صىعت توریسم ی گردشگری بر اقتصاد ی توسعه پایدار شهری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی معماری شهرسازی جغرافیا و محیط زیست پایدار
  • کد COI اختصاصی: CONFARCH01_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 331
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یعقوب جادی

مدیرامور شهری و مشاور پژوهشی شهردار ماکلوان- کارشناس ارشد محیط زیست، آلودگی دریا

محمدعلی صادقی

شهردار ماکلوان، ا ستان گیلان، کارشناس ارشد حسابداری

راحین السادات هاشمی

کارشناس ارشد مهندسی منابع طبیعی، تکثیر و پرورش آبزیان

محمدحسین نظری

مسیول امور مالی، کارشناس ارشد حسابداری

چکیده

گردشگری در جهان کنونی به عنوان صنعتی پاک و سومین پدیده ی اقتصادی پویا، پوررونق و روبه توسعه پس از صنایع نفت و خودروسازی، توجه بسیاری از کشورها را به خود جلب کرده است. گردشگری می تواند اثرات متفاوت و قابل توجهی در منطقه ی گردشگر پذیر برجای بگذارد. با گسترش مراکز شهری و رشد پدیده شهرنشینی، اشتیاق به سیاحت و سیر و سفر افزون شده است. به طوری که مشتاقان این امر با عنوان گردشگر در اقصی نقاط کره زمین امر گذران اوقات فراغت را تکامل بخشیده اند. بدین لحاظ توجه به ماهیت گردشگری و پیامدهای ناشی از آن لزوم تحقیق و مطالعه را در این موضوع بر مجامع علمی جهان آشکار کرده است. طی سه دهه گذشته، شهرها و کلان شهرهای زیادی در نقاط مختلف دنیا سرمایه گذاری های هنگفتی را روی صنعت توریسم انجام داده اند. این سرمایه گذاری ها از یک طرف به منظور رشد بازار توریسم و توسعه ی اماکن توریستی و از طرف دیگر به منظور توسعه ی اقتصادی (افزایش درآمد و اشتغال) مناطق بوده است. امروزه صنعت گردشگری در جهان توسعه ی فراوانی یافته است و بسیاری از کشورها از این رهیافت توانسته اند وضعیت خویش را تا حد درخور توجهی بهبود بخشیده و بسیاری از مشکلات خود از قبیل بیکاری، پایین بودن سطح درآمد، سرانه و کمبود درآمد ارزی را کاهش دهند که شهری مانند ماکلوان از پتانسیل های گردشگری زیادی برخوردار می باشد.

کلیدواژه ها

توریسم، گردشگری، اقتصاد، توسعه پایدار شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.