بررسی اثر افزودنی Mn بر تشکیل ترکیب بین فلزی Mg2Cu نانوکریستال به روش آلیاژسازی مکانیکی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنگره بین المللی نوآوری در مهندسی و توسعه تکنولوژی
- کد COI اختصاصی: ICEICONF01_297
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 476
نویسندگان
دانشچوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد گرایش انتخاب و شناسایی دانشگاه تهران
دانشیار دانشکده مهندسی مواد و متاورژی دانشگاه تهران
چکیده
فرایند آلیاژسازی مکانیکی برای سنتز مواد مختلفی از جمله ترکیبات بین فلزی جاذب هیدروژن مانند Mg(2)Cu مورد استفاده قرار گرفته است. در تحقیق حاضر، اثر افزودن Mn بر روی سینتیک تشکیل ترکیب بین فلزی بر پایه Mg(2)Cu مورد بررسی قرار گرفته است.در این راستا از پودرهای عناصر Cu, Mg و Mn با استکیومتری های متفاوت (Mg(2)Cu(0.75) Mn(0.25 (غنی از منیزیم)؛ (Mg(1.75)CuMn(0.25 (غنی از مس) در یک محفظه فولادی تحت اتمسفر گاز آرگون به همراه گلوله های فولادی به قطرهای 19 و 7 و 10 میلیمتر استفاده شد. نسبت های وزنی گلوله به پودر 20/1، سرعت چرخش محفظه آسیا برابر 450 دور در دقیقه و زمان های 5، 10، 15، 20، 25، 30 و 35 ساعت کار آسیا اعمال گردید. بررسی ساختمان بلوری پودرها نشان داد که شروع تشکیل ترکیب بین فلزی Mg(2)Cu در نمونه های غنی از منیزیم و غنی از مس به ترتیب 10 و 5 ساعت می باشد. میانگین سایز کریستال های Mg(2)Cu محاسبه شده از روش ویلیامسون- هال برای مخلوط پودری غنی از مس و غنی از منیزیم به ترتیب 4 و 6 نانومتر می باشد. از این رو جایگزین کردن منگنزبجای منیزیم باعث تسریع تشکیل ترکیب بین فلزی Mg(2)Cu شده و در ضمن کاهش سایز ذرات در نمونه غنی از مس بیشتر از نمونه غنی از منیزیم در شرایط آلیاژسازی مشابه است.کلیدواژه ها
آلیاژسازی مکانیکی، Mg(2)Cu، ترکیب بین فلزی، منگنز، آسیای گلوله ای سیاره ای، ذخیره کننده هیدروژنمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.