ساخت سیستم رهایش داروی چشمی PVA / پیلوکارپین جهت درمان بیماری گلوکوما

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنگره بین المللی نوآوری در مهندسی و توسعه تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: ICEICONF01_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 973
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا آخوندی

دانشجو کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشکده مهندسی پزشکی

آزاده آصف نژاد

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشکده مهندسی پزشکی

چکیده

چشم یکی از ارگان های حساس بدن است که تحت تاثیر عوامل مختلف دچار بیماریهای گوناگون میشود. یکی از اینموارد، آب سیاه یا گلوکوم می باشد. بیماران مبتلا به گلوکوم برای دریافت اثر درمانی مطلوب مجبور به استفاده مکرر ازقطره های چشمی پیلوکارپین با اثرات و عوارض جانبی مختلف هستند که با عدم رضایت خاطر مصرف کنندگان آنهمراه بوده است، به این ترتیب یکی از روشهای ممکن جهت فراهم کردن شرایط مناسب برای رهایش کنترل شده وهدفمند دارو استفاده از بسترهای هیدروژلی و پلیمرهای نیمه کریستالی، که دارو به صورت آهسته و کنترل شده ازداخل آنها رهایش پیدا می کند، می باشد. پلیمر مورد استفاده در این پروژه، پلی وینیل الکل بوده که TPP در جهتتهیه شبکه هیدروژلی به آن افزوده شده است و در نمونه های نیمه کریستالی PVA به تنهایی مورد استفاده قرار گرفتهاست. به منظور بررسی امکان دستیابی به نتایج مطلوب از نظر دارورسانی کنترل شده به محیط چشم، آزمونهای in-vitro شامل آزمون تورم پلیمر در محیط مایع، اسپکتروسکوپی FTIR ، آزمون PH ، رهایش دارو در محیط شبیه سازبدن به روش UV اسپکتروفتومتری، بررسی نمونه از نظر توزیع یکنواخت دارو در شبکه و نیز بررسی نمونه توسطمیکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) انجام گردید. درنهایت با توجه به دادهها و نتایج به دست آمده، فرمولاسیونبهینه جهت دستیابی به رهایش کنترل شده دارو در محیط مورد نظر حاصل گردید.

کلیدواژه ها

گلوکوم، پیلوکارپین، رهایش کنترل شده و هدفمند دارو، PVA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.