اثر تنظیم کننده های رشد بر ریزازدیادی گیاه استویا در شرایط درون شیشه ای
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنگره بین المللی نوآوری در مهندسی و توسعه تکنولوژی
- کد COI اختصاصی: ICEICONF01_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 574
نویسندگان
نویسنده مسیول و دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، ایران، کرج
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات پنبه کشور، گرگان
استادیار گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران
چکیده
جهت تعیین نوع و غلظت مواد تنظیم کننده رشد و نوع جوانه، آزمایشی با استفاده از غلظت 2 میلی گرم در لیتر بنزیلآمینو پورین (BAP) و 1 میلی گرم در لیتر نفتالین استیک اسید (NAA) روی جوانه انتهایی و جانبی گیاه استویا(Stevia rebaudiana Bertoni) در شرایط کشت درون شیشهای با استفاده از محیط کشت MS انجام گرفت. ریزنمونه های تک گره حاوی جوانه گیاه استویا با استفاده از کلراکس 20 درصد به مدت 15 دقیقه گندزدایی شدند. در اینپژوهش تعداد گره، تعداد شاخساره و تعداد برگ مورد ارزیابی قرار گرفت. عدم استفاده از هورمون (تیمار شاهد) و کاربردجوانه جانبی باعث شد تعداد شاخساره افزایش یابد. همچنین، استفاده از هورمون NAA با غلظت 1 میلی گرم در لیتر وکاربرد جوانه جانبی تفاوت معنیداری با تیمار فوق نداشت. تعداد گره در این بررسی تحت تاثیر تیمارهای مختلف در اینآزمایش قرار نگرفت. بیشترین تعداد برگ مربوط به استفاده از هورمون NAA با غلظت 1 میلی گرم در لیتر بر رویجوانه های جانبی بود. در سایر تیمارها، تعداد برگها کاهش یافت. کمترین تعداد برگ متعلق به استفاده از هورمونNAA با غلظت 1 میلی گرم در لیتر بر روی جوانه های انتهایی بود. همچنین کاربرد هورمون BAP با غلظت 2 میلی گرمدر لیتر بر روی جوانه های جانبی تفاوت معنی داری با تیمار فوق نداشت.کلیدواژه ها
گیاه استویا، کشت درون شیشه ای، تنظیم کننده رشد، جوانهمقالات مرتبط جدید
- بررسی به کارگیری سیستم ذخیره سازی انرژی با استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر
- اقدامات لازم برای حفاظت از محیط زیست دریایی
- ارائه طرح مبتنی بر رایانش ابری جهت ارتقاء بهره وری صنایع خودروسازی (مطالعه موردی: مدیران خودرو)
- مروری بر تکنولوژی ماکرویو برای خردایش سنگ های کمیاب
- کاربرد و بکارگیری تکنولوژی های اینترنت اشیا ، یادگیری ماشین و پردازش تصویر در امنیت و کنترل خودرو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.