شناسایی، بررسی، طبقهبندی و اولویتبندی عوامل ریسک عمومی پروژههای طراحی و ساخت صنعتی بر اساس حوزههای دانش مدیریت پروژه استاندارد PMBOK

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس بین المللی مدیریت پروژه
  • کد COI اختصاصی: IPMC12_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 676
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبداللطیف سپاهی

فارغ ااتحصیل کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه علموصنعت ایران؛

ایوب داداشی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع، سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی ندسا، تهران، ایران

چکیده

امروزه نقش پروژهها در اقتصاد، آبادانی، رفاه و پبشرفت جوامع و کشورها امری مسلم و معلوم میباشد. در این راستا، مطالعات، پژوهش و تحقیقات بسیاری برای به ثمر رسیدن موفقیتآمیز پروژهها انجام شده و راهنماها و استانداردهای مختلفی تعیین گردیده است. محوریت این تحقیقات، مباحث مدیریت پروژه و بخشهای مختلف آن است و معتبرترین استاندارد، در این زمینه، استاندارد PMBOK میباشد. یکی از مهمترین عوامل شکست و یا عقب ماندن پروژهها، نسبت به برنامهی تدوینشده، ریسکهای پروژه هستند. به همین دلیل مبحث مدیریت و کنترل ریسک پروژهها، بخش عمدهای از پژوهشها را به خود اختصاص دادهاند. یک پروژه، بر اساس نوع خروجی مورد انتظار از آن، نیروری انسانی درگیر در آن، اهداف و شاخصهای دیگر آن، انواع مختلفی دارد. مرحلهی اول در فرآیند مدیریت ریسک یک پروژه، شناسایی، بررسی، طبقهبندی، تحلیل و الویتبندی عوامل ریسک آن پروژه است. در این پژوهش، شناسایی و طبقهبندی عوامل ریسک 1 پروژههای طراحی و ساخت صنعتی با مرجعیت حوزههای دهگانه دانش مدیریت پروژهی PMBOKانجام میگیرد و سپس، عوامل شناسایی شده، با استفاده از تکنیک پرسشنامه و به وسیلهی نرمافزار آماری SPSS23 ،بر اساس سه رویکرد مختلف، آنالیز و اولویتبندی میشوند. در مرحلهی شناسایی ریسک، عوامل ریسک عمومی و کلی پروژههای طراحی و ساخت صنعتی مدنظر میباشد.

کلیدواژه ها

استاندارد PMBOK ،حوزههای دانش مدیریت پروژه، عامل ریسک، شناسایی ریسک، طبقهبندی ریسک، اولویت بندی ریسک، تکنیک پرسشنامه، آنالیز آماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.