بهبود منطقه اتصال فولاد CK101 ،حین جوشکاری مقاومتی جرقه ای
محل انتشار: دهمین همایش مشترک و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی ریخته گری ایران
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 711
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IMES10_529
تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396
چکیده مقاله:
در این پژوهش با جوشکاری تسمههای فولاد فنر CK101 ، به روش جوشکاری مقاومتی جرقهای، به بررسی خواص منطقهی اتصال آنها پرداخته شده است. در تحقیق انجام شده آنالیز کوانتومتری و آنالیز XRD انجام شد و نمونههای جوشکاری شده با فرایند جوشکاری مقاومتی جرقهای با انجام عملیات حرارتی مختلف قبل و بعد از جوشکاری جهت آزمون کشش، آزمون خستگی و آزمون سختیسنجی با ابعاد مختلف آمادهسازی شدند. منطقهی اتصال نمونهها توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM (مورد مطالعه قرار گرفت. جهت مقایسه فرایند جوشکاری مقاومتی جرقهای با فرایندهای حالت مذاب، دو فرایند جوشکاری قوس- الکترود دستی (SMAW (و جوشکاری قوس- الکترود تنگستنی (GTAW (جهت اتصال تسمههای فولادی CK101 انتخاب شدند. نتایج نشان دهنده بالاتر بودن استحکام کششی تمامی نمونههای جوشکاری شده با فرایند جوشکاری مقاومتی جرقهای نسبت به دو فرایندSMAW و GTAW بود؛ از بین نمونه های جوشکاری شده با فرایند جوشکاری مقاومتی جرقهای، نمونه پیشگرم شده بهترین نمونه مشخص شد که استحکام کششی آن 90 درصد فلز پایه محاسبه گردید و دارای عمر خستگی بالاتری نسبت به سایر نمونهها بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رامین کامجو
کارشناسی ارشد مهندسی مواد، گرایش متالورژی جوشکاری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز،ایران
سیروس جوادپور
استاد، بخش مهندسی مواد دانشگاه شیراز، ایران
حسین صادقی
کارشناسی ارشد مهندسی مواد، گرایش متالورژی جوشکاری، شرکت فن آوران یونیک تیگ پارس، یزد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :