تاثیر پارامترهای مختلف فرآیند تولید برکیفیت آهن اسفنجی تولید شده در فرآیند احیای مستقیم برای کانسار چادرملو
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دهمین همایش مشترک و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES10_270
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5036
نویسندگان
کارشناس ارشد مهندسی مواد انتخاب و شناسایی مواد، دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یزد
دانشیار دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه یزد
چکیده
با توجه به اهمیت صنعت فولاد در رشد و پیشرفت اقتصادی کشور و جایگاه آهن اسفنجی بعنوان خوراک اصلی کوره های قوس الکتریکی، انجام کارهای علمی و تحقیقاتی به منظور بهبود شرایط تولید در کوره های احیای مستقیم ضروری بنظر می رسد. در این کار که منحصرا برروی گندله تولیدی از کانسار آهن چادرملو صورت گرفته است، پارامترهای تولید گندله از جمله تخلخل و همچنین پارامترهای اصلی کوره احیا از جمله دما و اتمسفرگاز ورودی مورد مطالعه قرار گرفته است و سپس تاثیر این پارامترها برروی کیفیت آهن اسفنجی تولیدی به روش احیای مستقیم (میدرکس) با انجام تست سبد مورد ارزیابی قرار گرفته است. بررسی کیفیت آهن اسفنجی با اندازه گیری دو فاکتور درصد متالیزاسیون (MD (و میزان کربن (C (صورت گرفته است. نتایج نشان می دهد که با افزایش دمای گاز ورودی تا 850 درجه سانتی گراد روند افزایشی درصد متالیزاسیون تا حدود 93 درصد ، بدون اینکه خوشه ایی شدن آهن اسفنجی را داشته باشیم ادامه دارد در حالیکه درصد کربن کاهش می یابد. با افزایش این نسبت CO/H2تا 55/1 ، متالیزاسیون تا 5/93 درصد افزایش می یابد ولی با افزایش بیشتر این نسبت متالیزاسیون کاهش می یابد. در هر حال با افزایش نسبت CO/H2 روال کاهشی درصد کربن را داریم. با افزایش تخلخل تا 20 درصد بدون اینکه اثر نامطلوبی در سایش و خردایش گندله داشته باشیم متالیزاسیون تا 93 درصد و کربن تا 5/1 درصد افزایش خواهد یافت. لذا نتایج این بررسی ها منجر به دستیابی به پارامترها و شرایط بهینه برای تولید آهن اسفنجی مطلوب از کانسار آهن چادرملو می شود.کلیدواژه ها
احیا مستقیم، آهن اسفنجی ، گندله ، میدرکس،تست سبد،کوره قوس الکتریکیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.