سنتز فوم بین فلزی MoSi2 توسط فرایند سنتز احتراقی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: دهمین همایش مشترک و پنجمین کنفرانس بین المللی انجمن مهندسی مواد و متالورژی و انجمن علمی ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES10_169
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 571
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مواد گرایش استخراج فلزات, دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشیار، مهندسی مواد استخراج فلزات, دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشیار، مهندسی مواد استخراج فلزات, دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
فومهای بین فلزی به دلیل دارا بودن خواصی از جمله نسبت استحکام به وزن بالا و قابلیت نفوذدهی سیال، برای کاربردهای صنعتی مثل فیلترها و کاتالیزورها گزینه های مناسبی هستند. یکی از مشکلات فرایند تولید فومهای بین فلزی این است که نقطه ذوب ترکیبات بین فلزی بالاتر از فلزات است، لذا در پژوهش حاضر به منظور ساخت فوم بینفلزی MoSi2 از قابلیت فرایند سنتز احتراقی برای ایجاد تخلخل استفاده شده است، به طوری که در این روش بدون استفاده از عامل فضاساز به بالاترین درصد تخلخل در محصول نهایی دست یافت. در این پژوهش، پودرهای سیلیسیم و مولیبدن به نسبت استوکیومتری 1 به 2 با یکدیگر مخلوطشده و به مدت 1 ساعت در همزن با سرعت ثابت 5 دور بر دقیقه قرار داده شد و سپس در محدوده 30 تا 80 کیلونیوتن پرس شدند. به منظور سنتز نمونه ها و بررسی تخلخل ها از روش سنتز احتراقی خود پیش رونده دما بالا (SHS (استفاده شد. ساختار و ترکیب نمونههای آماده شده با استفاده از پراش اشعه ایکس (XRD (و میکروسکوپ نوری تجزیه و تحلیل شد. نتایج نشان دادبا افزایش فشار پرس، اندازه حفرات کوچکتر شد و مقدار تخلخل نمونه ها از 68 درصد به 62 درصد کاهش یافت و کانال های احتراق باریک تری شکل گرفت.کلیدواژه ها
فوم بین فلزی،دی سیلیسید مولیبدن، سنتز احتراقی، تخلخلمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.