حسگر نوری سبز بر پایه رنگدانه طبیعی زعفران برای اندازه گیری نیتریت

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 334

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI24_451

تاریخ نمایه سازی: 6 اردیبهشت 1396

چکیده مقاله:

حسگرهای نوری جایگاه مهمی در پژوهشهای محققان شیمی تجزیه دارد و این اهمیت به خاطر کاربرد گسترده حسگرها در رشته های گوناگون علمی است. ردیابی و اندازه گیری نیتریت به عنوان یک گونه ی شیمیایی پر اهمیت از نظر محیط زیست و از لحاظ صنایع غذاییبه خاطر تنوع کاربرد و هم به عنوان پیش ماده در تولید و تشکیل ترکیبات نیتروزآمین سرطانزا از اهمیت فراوانی برخوردار است. درکارحاضر که در حیطه شیمی سبز قرار دارد هدف، ارایه یک راهکار تجزیه ای جدید، ساده، حساس و ارزان به روش حسگری نوری است. یک حسگر نوری بر پایه شناساگر طبیعی زعفران تثبیت شده بر روی غشاء پلیمری طراحی شده که برای اندازه گیری آنیون نیتریت در محیطهای شیمیایی مختلف قابل کاربرد باشد. بر این اساس، زعفران در یک محیط اسیدی با نیتریت واکنش می دهد و میزان کاهش جذبغشاء پلیمری در طول موج 440 نانو متر به عنوان علامت تجزیه ای ثبت می گردد. متغیرهای تاثیرگذار بر روی عملکرد غشاء شامل نحوه ی فعال سازی غشاء پلیمری، غلظت زعفران، زمان پاسخ و تاثیر قدرت یونی مورد مطالعه قرار گرفته است. در شرایط بهینه شده، محدوده ی دینامیکی حسگر از 3-10× 0 /1 تا 0/55 میکروگرم بر میلی لیتر خطی بوده و حد تشخیص آن بر اساس نسبت علامت به نوفه 3 ،مقدار4-10× 0 /5 میکروگرم بر میلی لیتر حاصل شده است. انحراف معیار نسبی در اندازه گیری تکراری نیتریت با غلظت 0/5 میکروگرم بر میلی لیتر برابر 4 درصد به دست آمده است. اثر گونه های شیمیایی مختلف بر پاسخ تجزیه ای حسگر تهیه شده بررسی شد و در اندازه گیری محتوی نیتریت نمونه های حقیقی مثل آب شرب و نمونه ای از آب چاه با موفقیت مورد استفاده قرار گرفت.

نویسندگان

کبری مقدسی پریا

دانشجوی ارشد شیمی تجزیه دانشگاه زنجان

سیاوش نوروزی

عضو هیات علمی دانشگاه زنجان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اسکوک، هالر، نیمن، اصول تجزیه دستگاهی، ترجمه عبدالرضا سلاجقه، تهران، ...
  • اینگل. ج، کروچ. ا، تجزیه طیف شیمیایی جلد اول، ترجمه ...
  • lin, J., "Recent development and applications of optical and fiber-optic ...
  • Grasshoff, K., "Methods of seawater analysis" 24 Ed., Verleg Chemic, ...
  • Burkart, M.R. and D.W. Kolpin, "Agrichemicals in groundwater of the ...
  • Williams, W., "Handbook of Anion Determinationf Butter Warth, London. 1979, ...
  • M. F. Mousavi, A. Jabbari, S. Nouroozi, "A Sensitive Flow ...
  • S. Nouroozi, R. Mirshafian, "Flow Injection Kimetic Sp ec trophotometric ...
  • Alizadeh K, Rezaei B, Khazaeli E., _ new triazene-oxide derivative, ...
  • نمایش کامل مراجع