ارزیابی اثر پوشش دهی صمغ فارسی و مرو به دو روش غوطهوری و پاششی برخصوصیات بافتی چیپس سیبزمینی با استفاده از روش ماتریس وقوع همزمانی سطح خاکستری

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و بیست و چهارمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI24_416
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 610
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیما ناجی طبسی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی

الهام امیدیان

استادیار گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد قوچان، دانشکده فنی و مهندسی، گروه علوم و صنایع غذایی

چکیده

سیب زمینی بعد از گندم، برنج و ذرت چهارمین ماده غذایی اصلی ساکنان روی زمین است و چیپس سیب زمینی در بین غذاهای میان وعده، سهم بازار قابل توجهی دارد. توجه به میان وعدههای غذایی کم کالری، تولید فراوردههایی با کیفیت بالا و درعین حال کمچرب رابیش از پیش ضرروی میسازد. در نتیجه با توجه به اهمیت هیدروکلوییدها در محصولات کمچرب یا فاقد چربی و نیز قیمت بالایصمغهای تجاری، توجه به هیدروکلوییدهای بومی و کاربرد آنها و تاثیری که بر بافت محصول دارند بسیار ضروری است. در این پژوهش تاثیر پوششدهی چیپس سیبزمینی توسط صمغ بومی فارسی در غلظتهای (25/0 و 5/0 درصد) به دو روش غوطهوری و پاششی بربافت چیپسهای سیبزمینی سرخ شده به روش عمیق در روغن 190 درجه سانتی گراد با استفاده از روش ماتریس وقوع همزمانی سطحخاکستری مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به نتایج به دست آمده میزان یکنواختی بافت یا لحظه دوم زاویه در نمونههای پوشش داده شده با صمغ کمتر از نمونه شاهد بود و کمترین میزان آن مربوط به نمونههای پوشش داده شده با صمغ مرو و صمغ فارسی (5/0درصد با روش غوطهوری ) میباشد ولی در کل تفاوت معناداری بین نمونههای تیمار شده با غلظتهای مختلف صمغ و روش پوششدهیمشاهده نگردید . بیشترین میزان کنتراست مربوط به نمونههای پوشش داده شده با صمغ فارسی (5/0 درصد با روش غوطهوری ) مشاهده گردید(05/0> P .(کمترین مقادیر مربوط به نمونههای پوشش داده شده با صمغ فارسی (5/0 % با روش پاششی) و صمغ مرو (25/0 % با روش غوطهوری ) بود (05/0< P .(تفاوت معناداری در میزان همبستگی، همگنی موضعی و آنتروپی نمونههای پوشش داده شده با صمغ و نمونه شاهد مشاهده نگردید(05/0> P .(در نتیجه بافت نمونه های پوشش داده شده قابل قبول می باشد .

کلیدواژه ها

بافت ، سرخ کردن ، صمغهای بومی، پوشش دهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.