جداسازی مخمر از محصولات لبنی سنتی و تشخیص گونه به روش مولکولی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و بیست و چهارمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
- کد COI اختصاصی: NCFOODI24_268
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1761
نویسندگان
استادیار گروه علوم وصنایع غذایی، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه صنعتی شاهرود، شاهرود ، ایران
فارغ التحصیل کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سواد کوه ، ایران
چکیده
جداسازی گونه های بومی میکروبی که در ایجاد طعم و آرومای محصولات لبنی نقش مهمی دارد می توان در جهت تجاری سازی از آن ها استفاده کرد. مخمرها از مهمترین گونه های میکروبی می باشند که در ایجاد عطر و طعم در مواد غذایی بویژه فرآورده های لبنی نقشمهمی دارند. در این تحقیق از دو نمونه کشک و ماست که از نواحی ییلاقی از اطرف آمل بدست آمده بود به روش کشت خطی در محیطکشت اختصاصی آن جداسازی شد. پس از جداسازی مخمر از نمونه های فرآورده های لبنی سنتی مخمرهای در محیط کشت عمومی به صورت مایع کشت داده شد. پس از 24 ساعت DNA مخمر جدا سازی شد و با استفاده از پرایمر اختصاصی آن DNA ریبوزومی تکثیرشد. پس از تکثیر ژن، توالی نوکلیوتیدی خوانش شد با استفاده از نرم افزار MEGA5 درختچه فیلوژنیکی رسم شد. نتایج نشان داد کهگونه جدا شده از نمونه کشک Boulardii Saccharomyces بوده که از گونه های پروبیوتیکی و تجاری بسیار مهم در صنایع لبنیات می باشند. مخمری که از ماست جدا شده پس از طی مراحل ذکر شده با تشابه 83 درصد cerevisiae saccharomyces می باشدکلیدواژه ها
جداسازی ریزسازواره، محصولات لبنی، مخمر، ژن ریبوزومی، پرایمر،مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.