ارزیابی خصوصیات فیزیکوشیمیایی محلول شکرتحت تاثیر تکنیک تبادل یونی و دما

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و بیست و چهارمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCFOODI24_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 603
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه شیرانی بیدآبادی

کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد

محمد حجت الاسلامی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد

حسین کیانی

عضو هیات علمی دانشگاه تهران

هومان مولوی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد

چکیده

در صنعت قند به دلیل نیاز مصرفکننده به محصولی با کیفیت و متنوع از تکنیک تبادل یونی جهت تغییر خصوصیات شیمیایی نمونه استفاده میکنند. از این رو هدف از انجام این پژوهش بررسی بریکس، pH ،رنگ و هدایت الکتریکی محلول شکر خام و سفید تحت تاثیررزین کاتیونی، دمای 70 درجه سانتیگراد به مدت دو ساعت و رزین آنیونی بود. نتایج نشان داد که با استفاده از رزین میزان بریکسنمونههای تولیدی کاهش یافت. همچنین رزین کاتیونی و اعمال دمای 70 درجه سانتیگراد در کاهش میزان pH موثر بود و کاربرد رزین آنیونی موجبات افزایش این پارامتر را مهیا ساخت. علاوه بر این کاهش رنگ هر دو محلول قندی را در حضور رزین نشان داد و با کاربرد رزین کاتیونی و آنیونی در مورد محلول شکر خام روندی کاملا نزولی در کاهش میزان رنگ مشاهده گردید و در مورد شکر سفید کاهشرنگ در ارتباط مستقیم با pH بود و بعد از استفاده از رزین آنیونی اندکی افزایش رنگ مشاهده شد. از سوی دیگر نتایج بیانگر افزایش هدایت الکتریکی با استفاده از رزین کاتیونی بود. به گونهای که نمونه تحت تیمار رزین کاتیونی و دمای 70 درجه سانتی گراد دارای بیشترین هدایت الکتریکی بود.

کلیدواژه ها

رنگبری، فروکتوز بالا، رزین آنیونی و کاتیونی، دما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.