ارزیابی و مدلسازی تاثیر اندرکنش خاک مسلح شده با ژیوگرید بر رفتار دینامیکی سازه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس علمی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: AUCCONF01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 621
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی هاشمی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه مهندسی عمران، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران

علیرضا لوایی

عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران

علیرضا لهراسبی

عضو هیات علمی گروه مهندسی عمران، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران

چکیده

ژیوگریدها گروهی دیگر از خانواده ژیوسینتتیک ها می باشند که از جنس پلی استر و پلی اتیلن و یا ترکیبی از این مواد و یا سایر مواد مشابه بوده و در ضخامت ، سایز و ابعاد مختلف به صورت شبکه های سه بعدی تولید می شوند. ژیوگرید ها به عنوان تقویت کننده های مناسب خاک مورد استفاده قرار می گیرند، زیرا آنها دارای مقاوت کششی بالا بوده و قفل شدگی قابل توجهی را در ساختار شبکه به وجود می آورند. در این مقاله به بررسی تاثیر ژیوگرید بر رفتار خاک و سازه پرداخته شده است. فرض بر این خواهد بود که بر روی یک بستر ماسه ای، ساختمانی با ویژگی ها و بارگذاری های مشخص و ثابت وجود دارد، و تاثیر متقابل خاک و سازه در نرم افزار ABAQUS مدلسازی خواهد شد. مقایسه نتایج شامل تغییرات در نشست سازه، تغییر مکان های جانبی و نیز تنش های قایم در خاک مورد توجه می باشد. مدلسازی محیط خاک در نرم افزار ABAQUS و بررسی اثرات سازه ای در نرم افزار SAP انجام می شود. براساس یافته های تحقیق، استفاده از ژیوگرید به صورت کلی، منجر به کاهش جابجابی در هر دو حالت استاتیکی و دینامیکی می گردد. مقدار متوسط کاهش برای حالت استاتیکی برابر با 47 % و برای شرایط دینامیکی معادل 52 % می باشد. لذا استفاده از ژیوگرید در حالت دینامیکی تاثیر بیشتری در کاهش جابجابی طبقات داشته است. اما با توجه به متوسط مقادیر کاهشی فوق می توان نتیجه گرفت که استفاده از این تکنیک در بهسازی شرایط خاک زیر فونداسیون، عموما در محدوده 50 % کاهش در مقادیر جابجابی ساختمان ایجاد می نماید.

کلیدواژه ها

خاک، سازه، اندرکنش، آباکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.