بررسی تاثیر برخی از پارامترها بر جدایش دانه خرفه درخرمن کوب لاستیکی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: ششمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF06_242
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 587
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیک بیوسیستم، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
استادیار گروه ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
استادیار گروه ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
استادیار گروه ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان
چکیده
خرفه با اسم علمی (portulaca olracea) و با نام انگلیسی (purslane) گیاهی گرما دوست که مزه شبیه به اسفناج دارد. خرفه به عنوان یک گیاه دارویی در مناطق جنوبی کشور به عنوان یک سبزی مهم مورد کشت و کار و مصرف قرار میگیرد این گیاه سالهاست که به عنوان گیاه دارویی در تغذیه انسان استفاده میشود. قسمت های مختلف آن برای درمان انگل های داخلی کاربرد داشته و به عنوان تصفیه کننده خون و شاداب سازی دستگاه گوارش پذیرفته شده است. هدف از این تحقیق تعیین میزان رطوبت ساقه خرفه، جهت جداسازی دانه در زمان برداشت، توسط خرمن کوب الستیکی می باشد. آزمایش ها در سه سطح رطوبت 80، 72/4 و 56/7 درصد سه سطح سرعت کوبنده 35، 80 و rpm) 120 )و سه سطح نرخ تغذیه 3،2 و5 کیلوگرم بر دقیقه و برای تجریه و تحلیل داده ها از طرح آزمایش فاکتوریل در قالب بلوک های کامال تصادفی و برای مقایسه میانگین از آزمون چند دامنه ای دانکن استفاده شد. نتایج بدست آمده نشان داد اثر محتوای رطوبتی ساقه، سرعت دورانی کوبنده و نرخ تغذیه بر درصد جدایش دانه و غلاف های باز نشده معنیدار است. بیشترین درصد جدایش دانه در محتوای رطوبتی ساقه 72/4 درصد، سرعت دورانی کوبنده rpm) 80 )و نرخ تغذیه2 و 3 کیلوگرم بر دقیقه، 88 درصد و کمترین آن 54/16 درصد در محتوای رطوبتی 56/7 درصد، سرعت دورانیrpm)120 )و نرخ تغذیه 5 کیلوگرم بر دقیقه حاصل شد و بیشترین درصد غلاف های باز نشده در رطوبت 72/4 سرعت دورانی rpm)3 )و نرخ تغذیه 3 و کمترین آن در رطوبت 56/7 درصد، سرعت کوبنده rpm) 120 )رخ داده است.کلیدواژه ها
خرفه، محتوای رطوبتی ساقه، درصد جدایش، خرمن کوب الستیکیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.