بررسی جایگاه اقتصادی اجتماعی تولیدات غیرچوبی جنگل در توسعه روستایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF06_218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 393
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن بابایی

کارشناسی ارشد توسعه روستایی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

ژیلا دانشور عامری

استادیار گروه مدیریت و توسعه، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

چکیده

درباره درک اهمیت تولیدات غیرچوبی جنگل در معیشت روستاییان، کشورهای درحال توسعه ازجمله ایران دانش کمتری نسبت به کشورهای توسعه یافته دارند. محصولات فرعی جنگل دارای نقش های بسیار عدیده اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در کشورهای دارای اکوسیستم های جنگلی میباشد که نادیده گرفتن و عدم توجه به آن میتواند معضلات جبران ناپذیری در سطح کلان هر کشور به دنبال داشته باشد. محصولات غیرچوبی فواید غیرمستقیم جنگل هستند که در صنایع غذایی، دارویی و شیمیایی اهمیت بسزایی دارند و نقش بسیار مهمی در حمایت از معیشت خانوار و امنیت غذایی جوامع ایفا میکنند. فراهم نمودن زمینه علمی استحصال این محصولات زمینه اشتغال را برای ساکنین بومی جنگل ها فراهم نموده، از مهاجرت روستاییان به شهرها خواهد کاست و در نهایت منجر به بهره برداری مستمر و توسعه پایدار اکوسیستم های جنگلی خواهد شد. همچنین به اقتصاد محلی، منطقه ای و حتی ملی کمک میکند و دارای پتانسیل بالایی برای تامین منابع و منافع کسانی است که درگیر این صنعت میباشند. برای بهبود عملکرد این صنعت باید به سه موضوع حیاتی مدیریت منابع، قوانین و مقررات و ویژگی های مصرف کننده پرداخته شود. هدف از این تحقیق بررسی نقش اقتصادی-اجتماعی محصولات فرعی جنگل در توسعه روستایی است. مطالعات کتابخانه ای و مقالات داخلی و خارجی از روشهای گردآوری اطلاعات بشمار میرود.

کلیدواژه ها

محصولات غیرچوبی، اشتغالزایی، کاهش مهاجرت، توسعه ی روستایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.