بررسی به کارگیری آبیاری تحت فشار قطره ای توسط کشاورزان استان یزد
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: ششمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF06_156
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 819
نویسندگان
دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی دانشگاه آزاد یزد
استاد گروه مدیریت کشاورزی دانشگاه آزاد یزد
مدیر گروه مدیریت کشاورزی دانشگاه آزاد یزد
چکیده
در شرایط آب و هوایی ایران مشکل اصلی درراه افزایش تولید محصولات کشاورزی و درآمد خانوارهای روستایی، محدود شدن منابع آب است. افزایش تولید غذا با مدیریت هوشمندانه منابع آب و ایجاد نظام مناسب آبیاری پیوندی مهم وحیاتی دارد و میتواند سطح اجتماعی خانوارهای روستایی را ارتقاء بخشد. تحقیق حاضر به بررسی عملکرد و کارایی بکارگیری سیستم های آبیاری قطره ای در استان یزد پرداخته است. روش جمع آوری اطلاعات، مطالعه اسنادی-کتابخانه ای و میدانی (پرسشنامه) میباشد وجامعه آماری،147 نفر از باغداران استان یزد بودند که از سیستم های آبیاری قطرهای در اراضی خود استفاده میکنند. روش نمونه گیری به صورت تصادفی ساده نسبی وبرای تعیین میزان پایایی پرسشنامه از ضریب الفاء کرونباخ ( 0/87= a) و برای تحلیل داده ها از آمار توصیفی و تحلیلی بهره گرفته شد. اثر بخشی استفاده از سیستم آبیاری قطره بر افزایش تولید و بهره وری آب وهمچنین بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی کشاورزان و عوامل موثر بر اثربخشی سیستم آبیاری قطره ای با استفاده از 13 گویه بر پایه طیف لیکرت (خیلی کم تا خیلی زیاد) سنجیده شد. همچنین شرایط و ویژگی های جامعه آماری و دلایل رضایت آنها از سیستم آبیاری قطرهای در غالب 19 سوال بررسی شد. نتایج نشان داد که از دیدگاه کشاورزان یزدی، استفاده از سیستم آبیاری قطرهای تاثیر مثبت بر بهبود شرایط اقتصادی و اجتماعی کشاورزان، اشتغالزایی، بهروری آب و همچنین افزایش سطح کشت و محصول داشت هاست.کلیدواژه ها
بررسی، بهره وری، آبیاری، قطره ای، استان یزدمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.