تاثیر کاربرد پس از برداشت نیتریک اکسید بر بازار پسندی و برخی خواص کیفی نارنگی سیاهو
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: ششمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF06_129
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 675
نویسندگان
کارشناس ارشد کشاورزی، علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان، اصفهان
کارشناس ارشد، علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت، جیرفت
کارشناس ، علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت، جیرفت
چکیده
حفظ کیفیت پس از برداشت میوه مرکبات سبب افزایش بازارپسندی میگردد. تلفات ناشی از فساد عوامل بیماریزا درمرحله ی پس از برداشت باعث میشود که حدود 35تا 25درصد این محصولات ضایع شده و در سبد مصرف کنندگان قرارنگیرد. به منظور بررسی اثرات سدیم نیتروپروساید (ماده آزاد کننده نیتریک اکسید) بر حفظ خصوصیات کیفی میوه نارنگی رقممحلی سیاهو، آزمایشی بصورت طرح کاملا تصادفی با تیمارهای نیتریک اکسید (شاهد، 2 ،4و 6میکرو مولار) در سال 1395در دانشکده کشاورزی دانشگاه هرمزگان اجرا گردید. شاخصهای کیفی مورد بررسی شامل: اسید کل، میزان ویتامین ث،میزان کل مواد جامد محلول، نسبت قند به اسید ( TSS/TA)درصد کاهش وزن و پوسیدگی پس از دو ماه انبارداری اندازهگیری شد. تیمار نیتریک اکسید به طور معنی درای موجب کاهش پوسیدگی گردید. نیتریک اکسید موجب کاهش TSS/TSگردید و بیشترین میزان اسید کل را داشت که بیشترین میزان قند مربوط به شاهد بود. همچنین این تیمار در غلظت 6میکرومولار کمترین میزان کاهش وزن را نشان داد. غلظت های مختلف این تیمار تاثیر معنی داری در حفظ ویتامین ث نداشتتند.کاربرد تیمار نیتریک اکسید می تواند جایگزین مناسبی برای مواد شیمیایی در تکنولوژی پس از برداشت میوه نارنگی باشدکلیدواژه ها
نارنگی، نیتریک اکسید، پوسیدگی، انبارداری، رقم سیاهومقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- برسی برهمکنش قارچمیکوریزا آربسکوالر و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقال ( Vicia faba L. ) تحت شرایط تنش خشکی
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.