بررسی اثر برخی از عصاره های گیاهی و 8 هیدروکسی کینولین سولفات بر عمر پس - از برداشت گل شاخه بریده آلسترومریا

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF06_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 491
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده فاطمه کباری

گروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

داوود هاشم آبادی

گروه باغبانی، واحد رشت، دانشگاه آزاد اسلامی، رشت، ایران

چکیده

به منظور بررسی اثر HQS-8 و عصاره های گیاهی مرزه، زیره سیاه و گلاب روی عمر پس از برداشت گل بریده آلسترومریا (AlStrOemeria hybrida) آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 13 تیمار در 3 تکرار در سال 1394 انجام شد. تیمارهای آزمایشی شاملHQS-8 و(100، 200 و 300 میلی گرم در لیتر)، گلاب و عصاره های مرزه و زیره سیاه (10، 20 و 40 درصد) و تیمار شاهد (آب مقطر) بودند که با ساکارز 3 درصد مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج نشان داد که همه تیمارها مورد استفاده، نسبت به شاهد موجب افزایش عمر گلجایی شدند و تیمار 200 میلی گرم در لیتر S-HOS با 19/83 روز برترین تیمار بود. در بین عصاره های گیاهی نیز بیشترین عمر گلجایی با 18 روز متعلق به تیمار 20 درصد مرزه بود. تیمار 40 درصد مرزه بالاترین جذب محلول (1/813 میلی لیتر در هر گرم وزن تر) و بیشترین فعالیت SOD را به خود اختصاص داد. کمترین باکتری انتهای ساقه مربوط به تیمار 200 میلی گرم در لیتر HQS-8 بود. بیشترین میزان فعالیت POD (1/23 نانو مولی در هر گرم وزن تر) و کلروفیل b (1/80 میلی گرم در هر گرم وزن تر) به تیمار 40 درصد زیره سیاه تعلق داشت. بیشترین مقدار کلروفیل a و کل مربوط به عصاره مرزه در غلظت 10 درصد و کمترین مقدار کلروفیل a و کل در تیمار شاهد مشاهده شد. با توجه به نتایج و همچنین بی خطر بودن عصاره های گیاهی برای محیط زیست و انسان، استفاده از این ترکیبات بجای HOS-8 در بهبود عمر گلجایی گل های بریده آلسترومریا توصیه می شود.

کلیدواژه ها

زیره سیاه، مرزه، گلاب، عمر گلجایی، گل بریده، محلول گلجایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.