بررسی اثر شوری و کودهای زیستی بر عملکرد گیاه دارویی اسفرزه (Plantago ovata Forsk.)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: ششمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
- کد COI اختصاصی: NACONF06_091
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 607
نویسندگان
دانشجوی دکتری زراعت، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه بیرجند
دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه بیرجند
استاد، گروه مهندسی علوم خاک، دانشگاه تهران
کارشناس، مرکز ملی تحقیقات شوری
چکیده
به منظور بررسی اثر تنش شوری، قارچ میکوریزا آربوسکولار و باکتری حلکننده فسفات معدنی بر خصوصیات عملکردی گیاهدارویی اسفرزه آزمایشی بصورت اسپلیت فاکتوریل بر پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار طراحی و اجرا شد. عاملشوری آب آبیاری در سه سطح 2/5(شاهد) ، 5و 10دسی زیمنس بر متر به عنوان فاکتور اصلی و دو عامل قارچ میکوریزا وباکتری حل کننده فسفات به صورت فاکتوریل در کرتهای فرعی قرار گرفت. مقایسه میانگین نتایج نشان داد بیشترین تعدادشاخص برداشت، عملکرد بیولوژیک و دانه، بترتیب به میزان، 27/9درصد، 3805و 1063کیلوگرم در هکتار در شوری 2/5دسی زیمنس بر متر حاصل گردیده است. همچنین بررسی اثرات متقابل نتایج نشان داد بیشترین عملکرد بیولوژیک و دانه درترکیب تیماری 2/5دسی زیمنس بر متر و کاربرد قارچ Glomus intraradicesو باکتری Pseudomonas fluorescensبهمیزان 4539و 1310کیلوگرم در هکتار و کمترین عملکرد بیولوژیک و دانه در ترکیب تیماری 10دسی زیمنس بر متر وعدم کاربرد قارچ میکوریزا آربوسکولار و باکتری حل کننده فسفات معدنی به میزان، 1817و 368کیلوگرم در هکتار حاصلشد. نتایج این بررسی نشان داد بهره گیری از کودهای زیستی میتواند بخشی از اثرات منفی تنش شوری بر خصوصیاتعملکردی گیاه را جبران نمایدکلیدواژه ها
گیاه دارویی، سودوموناس فلورسانس، گلوموس اینترادیسه، عملکردمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.