بررسی تغییرات شاخص های انرژی تحت سیستم های کشت ایستاده و خوابیده انگور بیدانه سفید

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: ششمین همایش سراسری کشاورزی و منابع طبیعی پایدار
  • کد COI اختصاصی: NACONF06_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 423
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی بوژنه

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی تولیدات گیاهی و علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد، مهاباد، ایران

محمد علی صالحی

استادیار گروه تولیدات گیاهی و علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد، مهاباد، ایران

چکیده

محاسبه شاخص های انرژی و مقایسه آنها با یکدیگر یکی از روش هایی است که میتواند میزان مطلوبیت عملکرد یک محصول را نشان دهد. در همین راستا به منظور بررسی تغییرات شاخصهای انرژی تحت سیستم های کشت ایستاده و خوابیده انگور بیدانه سفید در چهار منطقه شهرستان ارومیه پژوهش هایی انجام گرفت به این صورت که داده های مورد نیاز با استفاده از 366 عدد پرسشنامه با باغداران جمع آوری گردید. مقادیر انرژی از طریق حاصل ضرب میزان ورودی ها و خروجی ها در هم ارزهای انرژی آنها محاسبه گردید و به روش آزمون آنووای یکطرفه مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. نتایج این بررسی بیانگر تاثیر معنیدار سیستم های کشت بر انرژی های ورودی و خروجی، کارایی انرژی، انرژی خالص و بهره وری انرژی بود. بر اساس نتایج مقایسه میانگین ها مجموع انرژی های ورودی و انرژی خروجی در سیستم های ایستاده به ترتیب حدود 82/36 و 46/06 درصد بیشتر از حالت خوابیده بود. همچنین نتایج مقایسه میانگین شاخص های انرژی نشان میدهد که در سیستم های کشت خوابیده بازدهی انرژی و بهره وری انرژی حدود 2/94 برابر بیشتر از سیستم های ایستاده بود. با توجه به نتایج کلی از این بررسی مشخص شد که کم بودن بهره وری انرژی در روش های ایستاده به دلیل کم بودن عملکرد نسبت به مصرف انرژیهای ورودی در این سیستم ها می باشد که این نشان دهنده این است که در سیستم های ایستاده مدیریت درستی بر مصرف نهاده ها صورت نگرفته است و باید مدیریت درستی در این سیستم ها صورت گیرد.

کلیدواژه ها

انگور، انرژی های ورودی و خروجی، کارایی انرژی، بهره وری انرژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.