تاثیر عوامل درون سازمانی بر ایجاد فساد اداری در بانکها از نظر کارکنان بانک رفاه کارگران استان اصفهان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی نوآوری، توسعه و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: IDBCONF02_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 886
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید باقرزاده خوراسگانی

مهدی کلانتری

چکیده

فساد درنظام اداری اغلب کشورها موجب آسیب رسانی جدی به توسعه وپیشرفت شده است ودر کشورهای درحال توسعه اهمیت ومهار آنکاملا برای سیاستمداران و مردمان واضح واشکار گردیده است در نتیجه مبارزه با فساد اداری یک ضرورت است تا از تشدید آسیب ها دراینده پیشگیری نماید. تحقیق حاضر درصدد تعیین میزان تاثیر عوامل درون سازمانی (میزان حقوق ودستمزد کارکنان، تبحر، مهارت وآگاهی مدیران، ویژگی های فردی و اخلاقی کارکنان، نظارت وکنترل بازرسان، کیفیت و کمیت قوانین و مقررات) بر ایجاد فساد اداری دربانکها می باشد. هدف از این تحقیق دستیابی به شناخت واقعی ریشه هاو علل مهم بروز فساد اداری به منظور فراهم آوردن زمینه زمبرای کاهش فساد اداری می باشد. روش تحقیق، توصیفی از نوع پیمایشی و روش نمونه گیری خوشه ای می باشد. جامعه آماری شاملمدیران و کارکنان لیسانس، فوق لیسانس و بالاتر بانک رفاه استان اصفهان به تعداد 330 نفر که از بین آنها تعداد 164 نفر به عنوان نمونهانتخاب گردیده اند . ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای با 35 سوال که جهت روایی آن از نظرات کارشناسان بانک و استادان راهنما ومشاور استفاده گردید. برای کسب اطمینان از اعتبار و پایایی آن از روش آلفای کرونباخ استفاده شده است. پایایی پرسشنامه 0/881 به دست آمده اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss و در دو سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. در سطح آمار استنباطی از آزمونهای T تک متغییره بتحلیل واریانس چند متغییره مانوا، آزمون Isd، آزمون T همبسته و آزمون t هتلینگاستفاده شد. یافته های تحقیق نشان داد که بهبود عواملی همچون حقوق و دستمزد، ویژگی های اخلاقی کارکنان، تبحر و آگاهی مدیران، نظارت و بازرسی و قوانین و مقررات بر کاهش فساد اداری موثر است. بر اساس یافته های مشاهده شده در سطح p≤0/05 معنی دار بوده بنابراین بین عوامل موثر در ایجاد فساد اداری تفاوت وجود دارد.که از بین عوامل موثر بر فساد اداری بیشترین تاثیر مربوط به حقوق و دستمزد کارکنان و کمترین تاثیر مربوط به کیفیت و کمیت مقررات است.

کلیدواژه ها

فساد اداری، حقوق و دستمزد، ویژگیهای اخلاق کارکنان، تبحر و آگاهی مدیران، نظارت و بازرسی، قوانین ومقررات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.