انتقال تکنولوژی در قراردادهای بیع متقابل و قراردادهای جدید نفت و گاز جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی پژوهش های نوین در مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: MCONFKHA01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1950
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی قنبری بناب

دانشجوی دکترای مدیریت قراردادهای بین الملل نفت و گاز، دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

انتقال تکنولوژی از کشورهای توسعه یافته به کشورهای در حالتوسعه ، این کشورها را قادر به تهیه و بکارگیری ابزارهای تولید جدیدو گسترش و توسعه ابزارهای موجود می نماید ضرورت اجتناب ناپذیرمی باشد. شیوه های متعددی از جمله سرمایه گذاری مستقیمخارجی، انتقال از طریق لیسانس ، سرمایه گذاری مشترک،قراردادهای کلید در دست ، قراردادهای پیمانکاری و غیره جهتانتقال تکنولوژی مطرح می باشد که انتقال تکنولوژی موفق به عواملمتعددی از جمله انتخاب شیوه مناسب انتقال تکنولوژی و فراهمنمودن بسترهای لازم بستگی دارد.در مقاله حاضر ابتدا مفهوم انتقال تکنولوژی و شیوه های مرسوم آنذکر شده سپس عدم موفقیت فرآیند انتقال تکنولوژی در قراردادهایبیع متقابل نفت ج.ا.ایران مورد واکاوی قرار خواهد گرفت. در ادامهشیوه انتقال تکنولوژی در قراردادهای جدید نفتی موسوم به آی پیسی، الزامات، سیاست ها و مطابقت آن با قوانین و اصول کلی نظامج.ا.ایران مورد بحث قرار می گیرد و در پایان پیشنهاداتی جهتتحقق عملی فرآیند انتقال تکنولوژی در این قراردادها ارایه خواهد شد.

کلیدواژه ها

انتقال تکنولوژی ، قراردادهای بیع متقابل، قراردادهای آی پی سی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.