وضعیت سنجی ارتعاشی پل قلعه مرغی به کمک آزمایش بار گذاری

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی بازرسی فنی و آزمون غیرمخرب
  • کد COI اختصاصی: ICTINDT02_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2146
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شروان عطایی

دانشکده راه آهن دانشگاه علم و صنعت ، تهران

داود یونسیان

دانشکده راه آهن دانشگاه علم و صنعت ، تهران

سعید محمدزاده

دانشکده راه آهن دانشگاه علم و صنعت ، تهران

چکیده

پل 225 متری قلعه مرغی 7 دهانه (30+30)+(30+45+39)+(30+30) متری دارد و در قوس افقی به شعاع 140 متری قرار گرفته است . انتقال ارتعاش پل ناشی از ترافیک به ساختمان های اطراف ، موجبات ناراحتی ساکنان اطراف پل را فراهم آورده است . به منظور بررسی وضعیت ارتعاشی پل ، آزمایش بارگذاری پل انجام گردید. در آزمایش بارگذاری و ارتعاش سنجی پل مزبور ، دهانه سوم و چهارم پل متعلق به عرشه (30+45+30) متری ابزاربندی گردید . طول این عرشه سه دهانه در خط اول ترافیک 101 متر و در خط چهارم 112 متر می باشد که دهانه اول و دوم آن ابزاربندی گردید . در آزمایش پل از 102 حسگر شتاب سنج ، تغییر مکان سنج و کرنش سنج استفاده شد . بارگذاری دینامیک پل با عبور کامیون 28 تنی از روی پل انجام گردید . نتایج آزمایش نشان داد ، سطح کرنش ها در بارگذاری انجام شده پایین است و عرشه پل از نظر سازه ای مشکل ندارد . لکن پل در محل تکیه گاه مخصوصا محل درز انبساط شدیدا با فرکانس 2/6 و 4/3 هرتز لرزش می کند و این فرکانس به زمین انتقال پیدا می کند . بنابراین مشکل پل را می توان بار ضربه دینامیکی چرخ در اثر عبور از دست انداز موجود در محل درز انبساط ، ارتعاش پل با تکیه گاه ارتجاعی به دلیل وجود بخش نرم بین عرشه و زیرسازه و اجرای نادرست سازه در وجود ناترازی تکیه گاهی دانست . لذا می توان با اطمینان از سلامت سازه ای عرشه پل ، کنترل ارتعاش تکیه گاهی پل قلعه مرغی را در دستور کار قرار داد و با استفاده از تکیه گاه های غیر ارتجاعی و اجرای جزئیات مناسب در محل درز انبساط نسبت به حل مشکل اقدام نمود .

کلیدواژه ها

آزمایش بارگذاری دینامیک ، پل تیرورق جعبه ای مرکب خمیده ، وضعیت سنجی ارتعاشی ، خدمت پذیری ارتعاشی ، ارتعاش محیطی ناشی از ترافیک ، ارتعاش ساختمان ناشی از ترافیک ، پل راه ، تکیه گاه ارتجاعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.