مدل انتخاب پروژه در مدیریت سبد پروژه ها: بهره گیری از شبکه عصبی بر پایه عوامل حیاتی موفقیت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کاربرد سیستم های هوشمند (محاسبات نرم) در علوم و صنایع
  • کد COI اختصاصی: AISST02_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 616
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساناز فرشاد

دانشجوی دکترای مهندسی ومدیریت ساخت ، واحد نیشابور ، دانشگاه آزاد اسلامی ، نیشابور ، ایران

دانیال فراشائی

دانشجوی دکترای مهندسی ومدیریت ساخت ، واحد نیشابور ، دانشگاه آزاد اسلامی ، نیشابور ، ایران

رضا قائمی

استادیارگروه کامپیوتر ، واحد قوچان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، قوچان ، ایران

چکیده

انبوه پروژه های سازمانی و پیچیدگی های تصمیم گیری پیرامون آنها موجب میشود مدیریت و رهبری پروژه، چالش های ویژه خود را داشته باشد. از این رو و به منظور استفاده مطلوب از فرصت ها و دارایی های سازمان، لازم است مدیران با استقرار سیستم مدیریت جامع چند وجهی، سبد پروژه سازمان را تشکیل دهند و با لحاظ توجیه های مناسب اقتصادی، فنی و اجتماعی آن را به انجام برسانند. همچنین، کمبود منابع موجب میشود مدیران همواره به دنبال انتخاب تعدادی از پروژه های ممکن به منظور اجرا یا اولویت بندی باشند. یکی از راه های انتخاب سبد پروژه ها بر اساس ارزیابی و سنجش این پروژه ها با استفاده از عوامل حیاتی موفقیت (CSFs (می باشد. در این تحقیق، با در نظر گرفتن عوامل حیاتی موفقیت بر گرفته سبد پروژه های پیشین سازمان و نظرات خبرگان، رویکردی برای ارزیابی و انتخاب پروژه ها ارایه شده است. در این مدل دومرحله ای، ابتدا با بهره گیری از پرسشنامه های مدون CSFs و با در نظر گرفتن اشتراک منابع پروژه ها، سبدهای بیشینه مشخص شد و سپس کارایی هرکدام ازاین سبدها با استفاده از مدل شبکه عصبی مصنوعی ارزیابی شد تا سبدهای پروژه بر این اساس رتبه بندی شوند.

کلیدواژه ها

مدیریت سبد پروژه، عوامل حیاتی موفقیت، شبکه عصبی مصنوعی، مدل انتخاب پروژه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.