پیش بینی وازایشی خودکار کیفیت بتن با استفاده از منطق استنتاجی عصبی فازی تطبیقی و الگوریتم تکاملی ژنتیک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین همایش ملی کاربرد سیستم های هوشمند (محاسبات نرم) در علوم و صنایع
  • کد COI اختصاصی: AISST02_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 505
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قدرت راه چمنی

دانشجو دکتری عمران گروه مدیریت ساخت و عمران واحد نیشابور دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور ایران

یزدان خردمند

دانشجوی دکتری عمران گروه مدیریت ساخت و عمران واحد نیشابور دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور ایران

رسول اسکندری

دانشجوی دکتری عمران گروه مدیریت ساخت و عمران واحد نیشابور دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور ایران

رضا قائمی

استادیار گروه مهندسی کامپیوتر واحد قوچان دانشگاه آزاد اسلامی قوچان ایران

چکیده

بتن با سطح مقاوت بالا، بتنی است که نمی توان آن را با استفاده از روشهای مرسوم تولید نمود. درصد مواد مصرفی جهت ساخت این نوع بتن از چالش های پیشروی مهندسان عمران به حساب میآید و در صورتی که میزان ترکیبات آن به درستی رعایت نگردد، بتن با استحکام مناسب ساخته نخواهد شد. در مطالعه کنونی، سعی در یافتن مدلی هوشمند در پیش بینی کیفیت بتن با سطح مقاوت بالاست و به سبب تحلیل رگرسیون، بازشناسی خودکار متاثر از تخمین استنتاجی خواهد بود. از این رو، در گام نخست جهت افزایش دقت طبقه بندی، ویژگی های استخراج شده با تکیه بر الگوریتم خوشه بندی بیشینه امید ریاضی (EM (بازآرای می -گردند و در گام بعدی الگوریتم تکاملی ژنتیک ابعاد بردار ویژگی را کاهش می دهد. طبقه بند پیشنهادی، سیستم استنتاج عصبی - فازی تطبیقی است که با ورود داده ها، در تعداد تکرارهای محدود در سطح قابل قبولی خروجی ها را پیش بینی می نماید. نسبت تقسیم داده ها در مرحله یادگیری و آزمایش، 7/0 به 3/0 است و ارزیابی به شیوه اعتبارسنجی fold-K انجام پذیرفته است. محاسبه معیارهایی چون میانگین مربعات خطای استاندارد (MSE (و میانگین مطلق درصد خطا ( MAPE (در الگوریتم ترکیبی حاکی از عملکرد مناسب روش پیشنهادی است.

کلیدواژه ها

بتن با مقاومت بالا، بیشینه امید ریاضی، الگوریتم تکاملی ژنتیک، منطق استنتاج عصبی-فازی تطبیقی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.