شخصی سازی وب معنایی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی بازیابی تعاملی اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: IIIRC01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیره غریبه نیازی

دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه الزهرا

سعید رضایی شریف آبادی

استاد علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه الزهرا

چکیده

مقدمه: وب سایت هوشمند نسل جدیدی از وب سایت که قادر به بهبود ساختار و محتوای وب در تجزیه و تحلیل رفتار کاربر است و در نتیجه کامپیوتر و مردم بهتر می توانند با یکدیگر همکاری کنند. کاوش کاربری وب برای استخراج دانش از وب، تولید برخی از نتایج مفید از دانش استخراج شده و ارایه این نتایج به مشکلات دنیای واقعی به کار می رود. هرکاربر از نوعی سابقه فردی مشخص و هدف دقیق خاص در ارتباط با جستجوی اطلاعات برخوردار می باشد که اهداف جستجوی شخصی که در حقیقت شامل جستجوی نتایج مولفه های مورد علاقه کاربر بر مبنای ترجیح های وی می باشد، حایز اهمیت است. هدف: هدف پژوهش تمرکز بر روی شخصی سازی وب معنایی است. روش: روش پژوهش از نوع مطالعات کتابخانه ای می باشد. یافته ها: یافته ها به معرفی چارچوبی برای دست آوردن و حفظ استخراج شده از داده های وب پرداخته است. این چارچوب اجازه می دهد تا توصیه های آنلاین در مورد مراحل ناوبری، و همچنین توصیه آفلاین برای تغییر ساختار و محتویات وب سایت انجام شد. سیستم شخصی سازی وب سایت نه تنها مجموعه ای از صفحات شخصی برای کاربر فراهم می کند، بلکه لیستی از حوزه های مورد علاقه کاربر را ارایه می کند. بنابراین کاربر می تواند هنگام گشت و گذار در وب علاقه های مختلفی را داشته باشد. علاوه براین، شخصی سازی وب سایت دقت و صحت سیستم های توصیه را به طرز قابل توجهی افزایش داده است. نتیجه گیری: همچنین این چارچوب به استخراج داده های معنایی به منظور شخصی سازی وب معنایی بر مبنای هستی شناسی می پردازد که به طراحان وب سایت ها در جهت بهبود خدمات اینترنت و افزایش بازدید کاربران لازم است تا به شخصی سازی اطلاعات کاربران در وب اقدام نمایند.

کلیدواژه ها

عامل، شخصی سازی، وب معنایی، بازیابی اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.