مقایسه نسخه جدید استاندارد بین المللی ISO-9712 و نسخه قبلی این استاندارد تحت عنوان: آزمایش غیرمخرب - اثبات شرایط و صدور گواهی افراد
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,885
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICTINDT02_012
تاریخ نمایه سازی: 3 شهریور 1387
چکیده مقاله:
استفاده از روشهای آزمون های غیرمخرب سابقه ی نسبتاًَ طولانی در ایران داشته و از سالها پیش معمول بوده است. به منظور استقرار نظام هماهنگ صدور گواهی در کشور از سال 1379 اقدامات و فعالیت های لازم جهت تدوین استاندارد ملی در این زمینه آغاز گردید که با تشکیل تیم فنی و متخصص نهایتاًً استاندارد ملی ایران به شماره ISIRI-6725 براساس استاندارد بین المللی ISO-9712 تحت عنوان: Non-destructive testing - Qualification and certification of personnel تدوین و در سال 1382 تصویب گردید. با تغییرات انجام گرفته در زمینه NDT و پیشرفت تکنولوژی، نسخه جدید این استاندارد با اصلاحات عمده مورد بازنگری قرار گرفت و در سال 2005 منتشر شد. در این مقاله مقایس های بین نسخه ی جدید این استاندارد با نسخه قدیمی تر آن (مصوب سال 1999 ) انجام گرفته است. از جمله ی مهمترین این تغییرات میتوان به گنجانده شدن روشهای جدید آزمون های غیرمخرب مانند روش های آزمون پخش آوایی، آزمون دمانگاری به روش مادون قرمز، آزمون نشتی، آزمون تنش و آزمون چشمی اشاره نمود. همچنین اصلاحات عمده ای در بخشهای امتحانات و تجدید گواهینامه صورت گرفته است. این نسخه جدید در حال بررسی نهائی میباشد و بزودی استاندارد ملی با انجام تصحیحات لازم بروزآوری و منتشر خواهد شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شعله انصاری
آزمایشگاه های NDT مرکز نظام ایمنی هسته ای کشور، سازمان انرژی اتمی ایران
ناصر راستخواه
آزمایشگاه های NDT مرکز نظام ایمنی هسته ای کشور، سازمان انرژی اتمی ایران
مجید معمارزاده
آزمایشگاه های NDT مرکز نظام ایمنی هسته ای کشور، سازمان انرژی اتمی ایران
مصطفی شاهنده
آزمایشگاه های NDT مرکز نظام ایمنی هسته ای کشور، سازمان انرژی اتمی ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :