تعیین ترجیحات رنگی در اقلیم های مختلف بر اساس میزان انرژی عبوری در محدوده مادون قرمز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی معماری هدف
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONFKHA01_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدر جهان بخش

دانشگاه پیام نور تهران شرق

اقدس زمانی

دانشگاه پیام نور تهران شرق

مرتضی لطفی پورسیاهکلرودی

دانشگاه پیام نور تهران شرق

چکیده

نورخورشید و درجه حرارت از دیرباز به عنوان تاثیرگذارترین عنصر اقلیمی در ویژگی های معماری ساختمان های مسکونی بوده است. در این میان قلمرو آب و هوای گرم و خشک که بخش اعظم کشور ایران را در بر می گیرد. از دیگر اقلیم ها اهمیت بیشتری می یابد. نور خورشید که از طریق پنجره ها به داخل ساختمان منتقل می شود یکی از مهمترین عوامل افزایش حرارت در ساختمان می باشد. یکی از مهمترین عوامل افزایش حرارت در ساختمان می باشد که از جمله معایب آن ورود انرژی حرارتی زیاد به داخل ساختمان در فصول گرم می باشد. یکی از راهکارهای آن که در این پژوهش به آن پرداخته شده است استفاده از شیشه اهی رنگی ارسی ها در ساختمان می باشد. پنجره با شیشه های رنگی که نور را در رنگ های مختلف و متنوع عبور می دهند. در عین حال می تواند از ورود درصد قابل توجهی از اشعه های گرم و سوزان به داخل جلوگیری نمایند. بنابراین بررسی شیشه های به کاررفته در ساختمان ها در اقلیم های متفاوت در بهینه سازی مصرف انرژی و آسایش اقلیمی بهره وران بسیار حایز اهمیت است. در این مقاله دو نمونه ارسی به عنوان نمونه موردی انتخاب و ساختار هندسی و میزان جذب انرژی آن از طریق مدل سازی و محاسبات بررسی شد. نتایج نشان می دهد در صورت استفاده از رنگ ها با طول موج بیشتر در شیشه های رنگی میزان جذب انرژی خورشیدی را کاهش می دهیم. همچنین با توجه به میزان عبور و یا جذب نور در شیشه ها با رنگ های متفاوت، شیشه های مناسب برای اقلیم های متنوع بررسی و معرفی می گردد.

کلیدواژه ها

شیشه های رنگی، کنترل تابش، انرژی خورشیدی، اقلیم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.