اهداف برنامه ریزی فرهنگی، شهری و کاربرد آن در مرمت معماری
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنگره بین المللی معماری هدف
- کد COI اختصاصی: ARCHCONFKHA01_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 676
نویسندگان
دانشگاه زنجان / دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران
دانشگاه آزاد اسلامی / کارشناس ارشد معماری و مرمت مدرس دانشگاه
چکیده
در گذشته، ثروتی که در یک شهر به وجود می آمد، بطور معمول درساختمان هایی همچون زیارتگاه ها، بنا های یادبود، کاخ ها و باغ هاسر مایه گذاری می شد. امروزه، مشکل کنترل عاقلانه این ثروت هادر شهرهایی بوجود می آید که مصارف خصوصی باید به مصارفگروهی تبدیل شود. بنابراین، هرگونه اقدامی به منظور توسعهنگهداری از بناها بیشتر به اقدامات سیاسی پویا بستگی دارد تاابزارهای تکنولوژی و آماری . آیا میتوان برنامه ریزی مرمت شهری رامتکی بر مشاهدات محدود و نا منظم و همچنین متکی بر تجربهانجام داد جهت حفظ و بازسازی بافت ها و مجموعه های تاریخیبه عنوان میراث فرهنگی مهمترین الگوها و تیوری های برنامه ریزیمرمت شهری چیست دو سوال اساسی تحقیق حاضر را تشکیل میدهند. هدف از این تحقیق برنامه ریزی در شهرهای میراث فرهنگیدنیا، حفظ بافت شهری به وسیله مصارف سود آوراست. و بیانگر اینامر می باشد که مرکز تاریخی، بخشی از کل است و باید به عنوانجزیی از واقعیت های پویای امروز بررسی شود، نه به عنوان یکهدف ایستا و فقط به منظور جلب توریست، مطالعات و تفکرات.روش تحقیق در این مقاله، تحلیلی و مبتنی بر مطالعات کتابخانه ایو بررسی های میدانی است. نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد، درمقیاس شهری، نگهداری نه تنها شامل ارزش های تاریخی و فرهنگیاست، بلکه مفاهیم اجتماعی و اقتصادی به جا مانده از گذشته را نیزدر بر می گیرد .در این راستا، بهره گیری از نظریه ها، جستجوها ورویکردهای اندیشمندان مطرح درحوزه های معماری، مرمت وطراحی شهری راهگشای تهیه و تبین هر چه بهتر موضوع بوده است.کلیدواژه ها
میراث جاودان، برنامه ریزی شهری، مجموعه های فرهنگی، اهداف کلانمقالات مرتبط جدید
- راهکارهای طراحی مسیر میدان امام حسین (ع) تا خیابان سبلان با رویکرد پیاده محوری
- واکاوی فضایی زیست پذیری شهری با رویکرد توسعه پایدار (مورد مطالعه: شهر رشت)
- تلاقی برنامه ریزی شهری و ورزش همگانی: تحلیل نظری و رویکردهای نوین
- پیوند مکان سوم و خلاقیت در طراحی فضاهای شهری
- تاثیر تنش های زیستی و غیر زیستی بر درختان شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.