اختلاط عملکردی و افزایش تعاملات اجتماعی، راهکاری برای نیل به پایداری اجتماعی در مجتمع های مسکونی بلند مرتبه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی معماری هدف
  • کد COI اختصاصی: ARCHCONFKHA01_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 915
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن فیضی

علم و صنعت ایران/ استادیار

سیدباقر حسینی

علم و صنعت ایران/ دانشیار

علی ولایتی

علم و صنعت ایران/ دانشجوی کارشناسی ارشد

سیده صدیقه قرشی

پردیس دانشگاه گیلان/ کارشناس ارشد

چکیده

بیش از نیم قرن از آغاز آپارتمان سازی در کشور می گذرد. دلایلیمتفاوتی برای این موضوع بیان شده است؛ زیاد شدن جمعیت، کمبودزمین برای احداث خانه های تک واحدی، امنیت بیشتر در مجتمعهای مسکونی،توان مالی شهروندان و بسیاری دلایل دیگر که برتوسعه ی آپارتمان نشینی تاثیر می گذارند. در واقع بلندمرتبه سازیاز جمله رویکردهای مهم شهرهای بزرگ جهان است که در اثر دلایلذکر شده و مشکلات توسعه افقی شهرها رواج یافته است. این سبکاز ساخت و سازها می تواند تاثیرات زیادی بر رفتار ساکنین و روابطاجتماعی بین آنها داشته باشند. در این پژوهش در گام نخست بهصورت مطالعه کتابخانه ای و اسنادی به پیشینه پژوهش های مرتبطبا پایداری اجتماعی پرداخته شده است. و در بین آنها شاخص ها ومشترکاتی استخراج شده و در گام بعد به موضوع خاص فراهم کردنشرایط افزایش سطح تعاملات اجتماعی به عنوان نقطه مشترکتمامی دیدگاه هاو اختلاط عملکردی به عنوان راهی برای نیل بههدف پرداخته شده است.در این مسیر بهره مندی از تحقیقات میدانیو ارایه پرسشنامه در بین ساکنین و مراجعه کنندگان به برج هایمسکونی و نیز افراد متفرقه برای درک میزان تمایل و توافق افراد باشاخص های مطرح شده توسط نگارندگان سنجیده شد. نتایجتصدیق کننده اثرگذار بودن اختلاط عملکردی بر سطح تعامل افرادبودند و مشخص کننده معیارهای افراد برای حضور در فضاهایعمومی، تکرار حضور و نحوه چیدمان را نیز شامل می شد، اینراهکارها می توانند به صورت قابل تعمیم در طرح های مختلف بلندمرتبه سازی مورد استفاده قرار گیرند.

کلیدواژه ها

بلند مرتبه سازی، پایداری اجتماعی، اختلاط عملکردی، تعاملات اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.