بررسی اثر استفاده از رابطه ژانگ در محاسبه ی فشار منفذی با روش ایتون

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی نفت،گاز،پالایش وپتروشیمی بارویکردتوسعه ارتباط دولت،دانشگاه وصنعت
  • کد COI اختصاصی: OGPD04_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 693
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین شیرعلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد اکتشاف نفت، دانشگاه علوم و تحقیقات، تهران، ایران

حسن شیرعلی

دانش آموخته کارشناسی ارشد اکتشاف نفت، دانشگاه علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

هرچه اکتشافات نفتی در مناطقی با شرایط سختتر صورت می پذیرد، هزینه های حفاری بالاتر رفته و ریسک، امری نامطلوبتر از قبل خواهد بود. لذا درصنعت نفت داده های فشار بخصوص در مناطقی که از نظر فشارهای غیرعادی ریسک بالایی دارند، بسیار مهماند. فشار منفذی و فشار شکست، در اکتشاف و تولید منابع هیدروکربونی از اهمیت بالایی برخوردارند. عدم آگاهی مناسب از مقادیر آنها، قبل از حفاری، به خطرات جدی در حین حفاری منجر می شود.دانش دقیق در مورد توزیع فشار منفذی و فشار شکست یک میدان، کاهش ریسک در حفاری و بهبود برنامه ریزی چاه و تعیین وزن گل را در پی خواهدداشت. یکی از روشهای محاسبه فشار منفذی استفاده از روش ایتون 1975 می باشد. در این مطالعه ابتدا روشهای محاسبه ی فشار منفذی بررسی شد. سپس اثر جداسازی خط روند نمودار زمان عبور صوت برای لیتولوژی های مختلف به کمک روش ژانگ در محاسبه فشار منفذی مورد بررسی قرار گرفت. به اینمنظور نمودار حاصل از محاسبه فشار منفذی همراه با روش ژانگ در یک چاه نشان داده شده و در چاهی دیگر با نمودار حاصل از محاسبه آن با روش معمول ایتون 1975 مقایسه گردیده است.

کلیدواژه ها

فشار منفدی، فشار روباره، رابطه ژانک، روش ایتون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.